Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 04. 2014. 16:50 >> 16:58
41

BOGOJEVIĆU SMETA

Zašto nisu rekli ovo nije Srbija, ovo su Berane

Nosilac liste SDP-a i Pozitivne na izborima u Glavnom gradu Dragan Bogojević smatra da je koalicija koju predstavlja jedina velika novina na političkoj sceni Crne Gore a kada je posrijedi eventualna postizborna koalicija kaže da je ona moguća jedino sa onima koji dijele iste zajedničke vrijednosti.

"Želimo da gradimo koaliciju ili postizborne snage sa nekim ko zaista dijeli neke izvorne zajedničke vrijednosti, gradjanska, nezavisna Crna Gora. Svakako da smatram da su evroatlanske integracije neophodna odrednica koja treba da prati taj vrijednosni sklop koji podrazumijeva građansku Crnu Goru", kazao je Bogojević gostujući u emisiji Živa istina.

Na pitanje da li je moguće da se u koaliciji osim SDP-a i Pozitivne nađe jos neka partija, a u vezi sa tim pominjana je Građanska inicijativa Vaselja Siništaja, Bogojević kaže:

"Mi smo otvoreni za svaku vrstu takvog okrupnjavanja partija koje bi pristupile. U ovom trenutku ne mogu da vam kažem dokle se sa tim stiglo ali u svakom slučaju stalno postoje ti razgovori i da oni teku na jednom nivou na kom treba da budu. I ako se napravi neki dogovor javnost će biti pravovremeno obaviještena", poručio je Bogojević.

Bogojević ne spori da je opozicija zaslužila da pobijedi u Beranama, ali kada je posrijedi način na koji je njihova pobjeda proslavljena u tom gradu kaže:

"Ali me strašno čudi da tamo neko od predstavnika opozicionih partija koje su pobijedile u Beranama nije izašao i rekao –ne ovo nije Srbija, ovo su Berane, ovo je Crna Gora. Mislim da bi tim činom poslali sasvim jednu drugačiju poruku crnogorskoj javnosti i pokazali da su zaista na fonu onoga što oni stalno pričaju-izgradnji jednog građanskog društva, multietničkog društva koje će poštovati sve vrijednosti i ustavno ustrojstvo Crne Gore", zaključio je Bogojević.

Пратите нас на

Коментари41

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније