Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 04. 2014. 20:08 >> 20:17
4

VUJOVIĆ O IZBORIMA U PG

DPS računa na koaliciju sa SDP-om

Čeka nas oštra predizborna kampanja u kojoj političke partije neće birati sredstva da dođu do cilja, smatra politički analitičar Zlatko Vujović. On je gostujući u emisiji "U centar" Televizije Crne Gore, kazao da će se najoštrije riječi čuti tokom kampanje u Podgorici. Za sada su tvrdi Vujović noviteti na strani Pozitivne i SDP-a, rizici kod DF-a, dok je DPS svojim kandidatom za gradonačelnika napumpao koalicioni kapacitet. SNP je sa Aleksom Bečićem napravio korak naprijed, a potom smatra Vujović otišao dva koraka unazad.

DF, SNP, Pozitivna, SDP i DPS neće birati sredstva da 25. maja osvoje Podgoricu i zato nas, kaže predsjednik Upravnog odbora CEMI-a Zlatko Vujović čeka oštra predizborna kampanja.

"Nosioci liste neće biti toliko eksponirani u tim sukobima, ali će biti putem medijima ili putem drugih pojedinaca u tim empatijama snažnih napada neće se birati sredstva", kaže Vujović.

SNP sa Aleksom Bečićem, DF sa Miodragom Lekićem, DPS sa Slavoljubom Stijepovićem, SDP i Pozitivna sa Draganom Bogojevićem.

"U ovom trenutku oni još nijesu svjesni da je to taj pravi izbor, ali su svjesni da nešto trebaju da mijenjaju. Sam nastup i ono što možemo da čujemo u riječima Bogojevića govori o tome da možemo da govorimo o novom pristupu i odnosu političkim procesima u Crnoj Gori, što svakako predstavlja neki novitet", ocijenio Vujović.

Ako politički bolje oslušnemo Bogojevićev glas iz prvih medijskih nastupa, onda se primjećuje Vujović, može čuti raspoloženje da je koalicija koju predvodi otvorena i za DPS, ali i za opoziciju.

"Jer pozicioniranje kao nekog ko je spreman na saradnju sa DPS-om i sa opozicijom na početku kampanje, može ostvariti dosta problema, ovoj koaliciji i uticati da se ospe dio birača", smatra Vujović.

Sa druge strane Vujoviću se čini da DPS ozbiljno računa na postizbornu koaliciju sa SDP-om. Povlačenjem Miomira Mugoše i isticanje Slavoljuba Stijepovića, nosi rizike, ali i pumpa DPS-ov koaliconi kapacitet.

"Izbor Stijepovića je poruka DPS-a da oni žele saradnju sa SDP-om ako im bude trebalo", poručio je direktor CEMI-a.

DF nije želio da rizikuje pa je zaigrao na kartu Miodraga Lekića. Rizikovaće sam Lekić, tvrdi Vujović.

"To su realnosti gospodina Lekića, ne može ponoviti rezultat sa predsjedničkih izbora u Podgorici. Ja lično vjerujem da je riječ o bespotrebnom trošenju Lekića i ova potez možda će poboljšati da u DF-u nemaju alternativu Lekiću, ali ga troše za neke naredne parlamentarne izbore. Ne može Lekić da se pojavi u svim mogućim ulogama, premijera, kandidata za predsjednika, gradonačelnika, morate se opredijeliti", naveo je Vujović.

SNP je tvrdi Vujović napravio iskorak sa mladim nosiocem liste Aleksom Bečićem.

"Ali možemo reći da je to korak naprijed, a onda njen potez posljednji oko najave odlaska u Moskvu i izvinjenja u ime Crnogoraca zvaničnoj Moskvi, to je dva koraka nazad. To je i jedan od najvećih problema same opozicije, jer ona pojačava poziciju Đukanovića da je Đukanović jedni stabilni partner Zapada, uključujući SDP i Pozitivnu" , zaključio je Vujović.

 

Mila Vuković, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније