Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 04. 2014. 13:37 >> 13:36
3

SA ŠEFICOM OEBS-A

Milić: Obezbijediti slobodne izbore

Poštovanje principa zaštite slobodnog izražavanja volje građana treba da obilježi predstojeće lokalne izbore, a ne da se ponavljaju nedemokratski i nelegitimni načini sprovođenja izbornih procesa i zloupotreba državnih resursa tokom kampanje, ocijenio je lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić.

 

Milić je o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, u svijetlu predstojećih lokalnih izbora u Crnoj Gori i primjene izbornog zakonodavstva razgovarao danas sa ambasadorkom Janinom Hrebičkovom, novoimenovanom šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

Sastanku su prisustvovali i Alan Roberts, šef odjeljenja za politička pitanja i javno informisanje i Neven Gošović, potpredsjednik SNP.

Kako je saopšteno iz SNP-a sagovornici su razmijenili mišljenje o aktivnostima koje sprovodi OEBS u Crnoj Gori i njihovim naporima da se unaprijedi vladavina prava, borba protiv kriminala i korupcije, da se promoviše zaštita ljudskih prava, prava građana na pravovremeno i tačno informisanje i medijske slobode.
Milić očekuje da će se i u narednom periodu nastaviti dobra saradnja SNP sa predstavnicima Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju.
Gošović je naveo da će biti značajna i korisna saradnja i ekspertska pomoć OEBS-a u daljem radu na uspostavljanju principa samostalnosti i odgovornosti u radu sudova, izmjene krivično-procesnog zakonodavstva i jačanja državnih kapaciteta za borbu protiv korupcije, kao i realizacija započetih projekata u reformi administrativnih kapaciteta u sudovima i stalnih obuka sudija.

„U borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije od ključnog je značaja izbor Vrhovnog državnog tužioca. Aktivnosti na tom planu neophodno je ubrzati i izbor Vrhovnog državnog tužioca izvršiti u najkraćem mogućem roku“, poručio je Gošović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније