Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 04. 2014. 15:14 >> 19:03
7

MVPEI SAOPŠTILO

Nemamo informacije o sankcijama Moskve

Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) nije stiglo nikakvo obavještenje iz Rusije o mogućim sankcijama te države prema Crnoj Gori, saopštila je generalni direktor za evropske poslove u tom resoru Snežana Radović.

 

Pozivajući se na moskovski list Rosiskaja gazeta, beogradski i podgorički mediji prenijeli su da Moskva sprema odgovor na odluku Crne Gore da podrži sankcije Evropske unije (EU) prema Rusiji.

„U ovom trenutku nijesam u posjedu saznanja da je MVPEI stigla bilo kakva nota ili bilo kakvo obavještenje od Ambasade Rusije u Crnoj Gori“, kazala je Radović novinarima nakon sjednice Vlade.

Ranije danas ambasador Rusije u Crnoj Gori, Andrej Nesterenko, kazao je da nije dobio nikakve zvanične najave iz svog Ministarstva o navodnom ukidanju bezviznog režima i trgovinskih olakšica.

Ambasador Nesterenko naglasio je, u izjavi za Antenu M, da se u brojnim kontaktima sa građanima Crne Gore uvjerio u njihov prijateljski odnos prema Rusiji i izrazio nadu da će dvije države nastaviti viševjekovnu tradiciju bliskih odnosa.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније