Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 04. 2014. 18:20 >> 18:19

POSJETA UN

Lukšić od sjutra u SAD

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić boraviće od sjutra do četvrtka u posjeti Sjedinjenim Američkim Državama. Kako je saopšteno iz Ministarstva, Lukšić će se sjutra u Njujorku sastati sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija, Ban Ki Munom, kao i sa predsjednikom Generalne Skupštine, Džonom Vilijamom Ašom.

''Sastanci sa visokim predstavnicima UN-a predstavljaju potvrdu redovnog dijaloga na visokom nivou i biće prilika za unaprjeđenje i proširenje saradnje Crne Gore i UN, kao i razmjenu mišljenja o situaciji u našem regionu i na širem evropskom prostoru'', navedeno je u saopštenju.

Lukšić će, tokom boravka u Njujorku, učestvovati na tematskoj debati Savjeta bezbjednosti o reformi bezbjednosnog sektora.

Nakon posjete Njujorku, Lukšić će učestvovati na konferenciji „Cjelovita i slobodna Evropa« koja će se u utorak i srijedu održati u Vašingtonu, povodom jubileja proširenja NATO i Evropske unije (EU), u organizaciji Atlantskog savjeta.

''Na konferenciji, na kojoj će učestvovati državni sekretar SAD Džon Keri i potpredsjednik Džozef Bajden, kao i visoki državni zvaničnici, predstavnici EU i NATO, raspravljaće se o temama koje se odnose na ključna bezbjednosna pitanja i izazove u svijetu danas, budućnost Evrope i NATO-a, kao i politiku otvorenih vrata NATO'', naveli su iz Ministarstva.

Lukšić će, kako je najavljeno, učestvovati na panelu »Kompletiranje Evrope«, na kojem će govoriti o značaju ulaska Crne Gore i zemalja zapadnog Balkana u EU i NATO, kao i o procesu stabilizacije Zapadnog Balkana.

''Konferencija će biti prilika za sastanke sa zvaničnicima američke administracije, a posjeta SAD-u i prilika da se ukaže na napredak Crne Gore koji je postignut u ključnim reformskim oblastima iz procesa evroatlantske integracije'', kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније