Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 05. 2014. 14:05 >> 15:01
4

DPS: Lekić podstiče na krivično djelo

Danas nema više nikakvih dilema da je osnova programa Miodraga Lekića i Demokratskog fronta za Podgoricu rušenje njene multietničnosti, izazivanje nemira, obijanje privatnih kuća, plašenje njenih građana i klicanje drugoj državi, tvrde u Demokratskoj partiji socijalista. U osnovi to je beranski recept koji on želi da primijeni u Glavnom gradu, navodi se u saopštenju te partije.

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić, kazao je prije dva dana da bi opozicija na izborima u Podgorici trebala da primjeni "beranski recept" upada u izborne štabove DPS-a “u kojima se dijeli novac glasačima, ukoliko državne institucije nastave da ignorišu zloupotrebe”.

Kandidat za odbornika na listi Koalicije za evropsku Podgoricu – Milo Đukanović,  Momčilo Vujošević, tvrdi da “naizgled miran, obrazovan i vaspitan čovjek” zapravo želi da preispituje vrijednosti našeg društva, koje su odoljele izazovima i 90-tih godina i nakon njih.

“To što nije uspio 2006. godine, kada je pod plaštom demokratije htio da nam zabrani najdemokratskije pravo na samoopredjeljenje, sada pokušava da ugrozi ono što je zajedničko dostignuće svih koji žive u Crnoj Gori. Državu smo obnovili svi, to je zasluga svakog građanina, svih vjera i nacija, a izgradnja njenih institucija je rezultat vrijednog rada svakog zaposlenog čovjeka.  Miodrag Lekić nam osporava i jedno i drugo”, tvrdi Vujošević.

On smatra da poziv na vanistitucionalno djelovanje i da se trenira strogoća prema nacionalnim manjinama, predstavlja potiranje našeg najvećeg bogastva, a istovremeno je i vrlo teško krivično djelo.

“Prizivanje beranskog scenarija u Podgorici je klasično podstrekivanje, sa umišljajem, građana na vršenje krivičnih djela.  Crna Gora je pravna i demokratska država, što potvrđujemo statusom na putu ka Evropskoj uniji kroz uspješnu afirmaciju tih vrijednosti. To je i dokaz da smo u stanju da zakon primjenjujemo prema svakome jednako”, naveo je Vujošević u reagovanju.

On je uvjeren da će i ova, kao i svaka druga prijetnja opozicionih prvaka, proći bez posljedica po građane.

“I sa mnogo većim problemima smo znali da izađemo na kraj. Danas smo zrelije društvo, imamo jače institucije, a neodgovorne političke predstavnike, koji šalju ovako uzemirujuće poruke, najbolje ćemo obuzdati 25. Maja”, zaključio je Vujošević. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније