Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 05. 2014. 14:24 >> 14:26

POZIV

CDT: Svi da potpišu sporazum

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pozvao je partije koje učestvuju na lokalnim izborima koje nijesu potpisale Sporazum o pravilima ponašanja u toku kampanje, da ga javno podrže i da se pridržavaju njegovih odredbi.

CDT je sa parlamentarnim partijama 29. aprila potpisao Sporazum o pravilima ponašanja u toku kampanje, u kome su se partije obavezale na poštovanje ključnih principa fer kampanje, prava birača da slobodno izraze svoju volju na izborima, da promovišu nenasilje i da se bore protiv izbornih zloupotreba.

“Kako je završeno potvrđivanje i proglašavanje izbornih lista u svim opštinama u kojima se održavaju izbori, CDT poziva i one učesnike izbora koji nijesu potpisali Sporazum da ga javno podrže i da se pridržavaju njegovih odredbi”, rekao je agenciji MINA izvršni direktor te NVO, Dragan Koprivica.

Iz CDT-a su pozvali Grupu birača Barska lista, Srpsku listu, Srpsku radikalnu stranku, Grupu birača - Šule i Mikan sa građanima Kolašina, Komunističku partiju, Pokret za Pljevlja, Srpsku slogu, Bošnjačku demokratsku zajednicu, Albansku alijansu, Partiju za Gusinje, Bjelopoljsku listu, Demokratsku srpsku stranku i sve ostale učesnice izbora da poštuju Sporazum.

Koprivica je pozvao partije i da se priključe kampanji 'Slobodno glasaj' koju će CDT u saradnji sa Građanskom alijanskom pokrenuti naredne sedmice.

“U kampanji koju pripremamo obratićemo se građanima, i podsjetiti ih da imaju neprikosnoveno pravo da slobodno odluče za koga će glasati i da im to pravo niko ne može uskratiti, da ih niko nedozvoljenim sredstvima ne smije ubjeđivati za koga da glasaju, odnosno niko ne smije plašiti, zastrašivati ili ucjenjivati”, kazao je Koprivica.

Prema njegovim riječima, CDT će do izbora sa svim partijama i listama koje podržavaju Sporazum organizovati sastanke.

“Na kojima ćemo razmjenjivati informacije o pitanjima važnim za poštovanje sporazuma, i zajedno sa svima nastojati da se problemi u izbornom procesu usmjeravaju na nadležne institucije i blagovremeno rješavaju”, kazao je Koprivica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније