Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 03. 2013. 07:55   >>  14:55 49

LOKALNI IZBORI - NIKŠIĆ

VIDEO: DPS-SDP-LP 23 mandata, DF 13

Nosilac liste DPS-SDP-LP Radivoje Nikčević saopštio je sinoć da je, prema njihovim rezultatima, na osnovu 94 odsto obrađenih glasačkih listića, ta koalicija osvojila 23 odbornička mandata.

Demokratski front je, prema riječima Nikčevića osvojio 13 mandata, SNP i Pozitivna podijeliće 5 mandata.

Nosilac liste Demokratskog Fronta u Nikšiću Janko Vučinić izjavio je da je rezultat izbora u tom gradu neregularan. Ocijenio je da se pod ovakvim uslovima izborima ne može ništa promijeniti i da će DF tražiti druge metode.

„U izbornu trku ušli smo na pošten način i Demokratski front pokazao je svoju jačinu. Pojačali smo izborni rezultat u odnosu na oktobarske izbore“, ocijenio je Vučinić.

Komentarišući ostvareni rezultat i pobjedu Koalicije za evropski Nikšić – Milo Đukanović, kazao je da „DPS ne bi bio to što jeste da se ne služi svim sredstvima“.

„Na osnovu tih nezakonitih radnji DPS je izgleda ostvario većinu u nikšićkoj Skupštini. Razočarava što izbori više nijesu način na koji se može iskazati izborna volja građana i smatram da treba tražiti druge metode da se pokaže prava volja birača“, rekao je Vučinić.

Nosilac liste Pozitivne Crne Gore u Nikšiću Ivan Radojičić potvrdio je da je Pozitivna na lokalnim izborima u tom gradu osvojila 3 mandata.

„U toj borbi sa prljavim protivnicima želi da gradi neku novu Crnu Goru. Ne želi da pobijedi svoje protivnike radi pobjede, već da izgradi novi sistem vrijednosti, a to je mukotrpan posao“, rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima Pozitivna je stranka u kojoj je više od 8o odsto članstva ispod 30 godina starosti, što je dobar zalog za budućnost i garant neke nove Crne Gore i novog Nikšića.

„Na ostvareni rezultat sam istinski ponosan jer je čist i blistav kao majsko sunce“, kazao je Radojičić.

Opštinska izborna komisija rezultate izbora u Nikšiću saopštiće danas.

Na izbore u Nikšiću je izašlo 70 odsto birača, skoro 5 odsto manje nego na prethodnim izborima.

Na izborima u oktobru prošle godine koalicija Za evropski Nikšić osvojila je 20 mandata, Pozitivna Crna Gora pet, SNP četiri, a DF 12.

Izjave Radivoja Nikčevića, Ivana Radojičića i Janka Vučinića:

Пратите нас на

Коментари49

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније