Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 05. 2014. 18:18 >> 18:20

MIMO VOLJE OPOZICIJE

Tivat: Gradonačelnik se bira u utorak

Kolegijum predsjednika tivatskog parlamenta odlučio da se u utorak, 20. maja, održi sjednica Skupštine na kojoj će se birati predsjednik Opštine.

 

Izborna sjednica će imati dvije tačke dnevnog reda: izbor predsjednika Opštine i verifikacija odborničkih mandata, a sat vremena nakon ove, održaće se i radna sjednica na kojoj će, osim tačaka dnevnog reda sa odložene sjednice 29. aprila, biti i tačka o izboru predsjednika Skupštine, prenosi portal Pobjede.

Na današnjem sastanku nije došlo do jedinstvenog stava oko datuma održavanja sjednice, jer je opozicija tražila da se zasijedanje zakaže za petnaestak dana. Predsjednik parlamenta Ivan Novosel zakazao je sjednicu za 20. maj, a nezadovoljstvo tom odlukom, putem saopštenja, iskazali su predsjednici odborničkih klubova opozicionih stranaka.

Podsjećajući građane Tivta da su se sve opozicine stranke lokalnog parlamenta ujedinile i jednoglasno podržale Vladimira Arsića kao svog kandidata, u saopštenju se ističe da se sa tako jedinstvenim stavom opozicije do sada nije sreo crnogorski parlamentarizam.

„To zaista jeste za svaku vrstu poštovanja, ne samo građana Tivta nego i crnogorskog društva  uopšte. Politička zrelost ujedinjene tivatske opozicije svakako je i za poštovanje od strane lokalnih DPS-a i SDP-a. Međutim, na današnjem, „ekspresno“ zakazanom međustranačkom sastanku, pokazalo se elementarno nepoštovanje Predsjednika lokalnog parlamenta prema jedinstvenoj opoziciji u zahtjevu opozicionih stranaka oko termina održavanja ranije odložene sjednice Skupštine na kojoj bi se birao prvi čovjek opštine. Ujedinjena opozicija Tivta, uvijek se vrlo konstruktivno odnosila prema radu i funkcionisanju lokalnog parlamenta, pa je shodno tome i na predlog DPS-a prihvatila odlaganje zasjedanja sjednice skupštine opštine od 29. aprila ove godine. Dogovor predstavnika svih odborničkih klubova, pa čak i kluba DPS-a, tada je bio da se naredno zasjedanje lokalnog parlamenta zakaže u periodu od 10 do 15 dana od usaglašenja stavova  parlamentarnih partija na naknadno održanom međustranačkom sastanku, kako bi svi odbornici bili prisutni na skupštinskom zasjedanju. Taj dogovor danas, prvi čovjek tivatskog parlamenta nije želio da prihvati. Ekspresno zakazan međustranački sastanak ekspresno je i završen bez dogovora o datumu naknadne sjednice lokalnog parlamenta. Ovoga puta, predsjednik lokalnog parlamenta, samovoljno će po poslovniku donijeti odluku o datmu Skupštinskog zasjedanja i time naruštiti prava svih odbornika da ravnopravno učestvuju u radu Skupštine“, navodi se u saopštenju predsejdnika odborničkih klubova tivatske opozicije.

Nešto ranije je, iz opštinskog odbora socijaldemokrata, medijima potvrđeno da su se DPS i SDP dogovorile da na narednoj sjednici lokalne Skupštine podrže Ivana Novosela, kandidata DPS-a za predsjednika opštine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније