Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 05. 2014. 17:13 >> 18:41
1

VUJANOVIĆ U SARAJEVU

Izetbegović: Uspjesi CG važni za region

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne I Hercegovine Bakir Izetbegović, čestitajući Crnoj Gori uspjehe u evropskim i evro-atlanskim integracijama, ocijenio ih je izuzetno važnim doprinosom čitavom regionu.

Na marginama Sarjevo biznis foruma sastali su se crnogorski predsjednik Filip Vujanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Konstatovali su da Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju veoma dobre odnose, ali da su dvije države opredijeljene za dalje unaprjeđenje saradnje, posebno u oblasti ekonomije.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, iskazao zadovoljstvo sadržajnim i intenzivnim međudržavnim odnosima Crne Gore i BiH, visoko cijeneći njihov značaj za dalji razvoj sveukupne bilateralne saradnje, ali i kao veliki doprinos stabilnosti i napretku čitavog regiona.

On je naglasio da Crna Gora i BiH nemaju otvorenih pitanja i da mogu biti dobar primjer u region, ističući potrebu daljeg intenziviranja ekonomske razmjene, razvoja zajedničkih projekata i povezivanja kompanija radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima.

Izetbegović je podijelio zadovoljstvo visokim kvalitetom odnosa Crne Gore i BiH, saglasivši se da ekonomija mora biti u fokusu bilateralne i regionalne saradnje.

Udruženi ćemo najbolje odgovoriti izazovima

Vujanović je, u razgovoru sa generalnim sekretarom Vijeća za regionalnu saradnju Goranom Svilanovićem, naglasio da su dobri odnosi država regiona zasnovani na međusobnom povjerenju i saradnji glavni preduslov procesa integracije u Evropsku uniju.

„Dobrosusjedski odnosi su neophodni za ekonomski oporavak regiona u cjelini, ali i svake države pojedinačno. Naša tržišta su pojedinačno gledano mala, zato možemo najbolje odgovoriti izazovima modernog vremena ako udružimo naše potencijale“, kazao je Vujanović.

Svilanović je tokom sastanka naglasio značaj snažne podrške zvaničnika iz regiona međusobnoj saradnji, njihovu opredijeljenost i posvećenost sprovođenju strategije Vijeća za regionalnu saradnju pod nazivom „Jugoistočna Evropa do 2020“.

„Potpuna i efikasna primjena strategije „Jugoistočna Evropa 2020“ je u interesu svakog građanina regiona, jer za cilj ima ublažavanje efekata ekonomske i socijalne krize, kao i unapređenja života svih nas“, rekao je Svilanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније