Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 05. 2014. 17:35 >> 17:37

SKUP U MZ KALAČE

BS održala promotivni skup u MZ Kalače

Domaćin skupa u Kalačama poslanik u Skupštini CG Almer Kalač kazao je da Bošnjačka stranka nije stranka podjela, stranka revanšizma kako je, kako je rekao, ovih dana predstavlja njihova politička konkurencija. "Bošnjačka stranka promoviše jedinstvo, jednakost i prosperitet. Svi smo na istom zadatku i borimo se da promijenimo haotično stanje u kojem se sada nalazimo. Nemamo vremena za gubljenje i ovo je poslednja šansa da pomognemo našim Rožajama i mislim da ovu priliku ne smijemo propustiti’’, kazao je Kalač.

Nazif Kalač poručio omladini Bošnjačke stranke da su oni snaga, kultura, znanje i snaga BS.

‘’Sadašnja lokalna vlast je od sredine koja je bila primjer zdrave ekološke sredine svojim neradom napravila od Rožaja smetlište. Trenutno ima oko 120 divljih deponija na kojima mještani odlažu otpad u nedostatku označenih zona za tu svrhu. Dom zdravlja Rožaje je jedina institucija u gradu sa statusom pravnog lica i razmatranjem prijedloga zakona o izmjenama i dopunama zakona u Skupštini Crne Gore pokušali su ukinuti taj status Domu zdravlja. Kažem pokušali su, jer glasovima poslanika BS i uz pomoći poslanika manjinskih partija taj zakon nije prošao na glasanju’’, kazao je Nazif Kalač.

Odbornički kandidat Ismet Kalač upozorio je svoje mještane na pogubnost dosadašnjih odluka i davanja podrške ljudima koji su mislili samo na svoju korist a na štetu opšteg dobra. ‘’ U Kalačama je prisutna velika nezaposlenost što kao posljedicu ima izraženo siromaštvo i sve slabije školovanje naše djece. Tato je naša građanska a i roditeljska obaveza da kažemo dosta je bilo ovakvom načinu upravljanjnja I zloupotrebi naše podrške’’, kazao je Ismet Kalač.

Generalni sekretar Bošnjačke stranke Sabro Kalač napomenu je da u Kalačama duži niz godina najveću podršku dobijala je nazovi građanska opcija a reultate njihove pogubne politike možemo vidjeti na svakom koraku. Danas to više nije dominantna stranka ovdje, još od prošlih Parlamentarnih izbora ta opcija ima konstantan pad i na ovim izborima će doživeti konačni krah. Dakle, oni strmoglavo padaju a Bošnjačka stranka raste ti mi smo ponosni na to, jer to govori da imamo prave ideje i da to prepoznaju mještani Kalača'', rekao je Sabro Kalač.

Lider Bošnjačke stranke Rafet Husović pozvao je na mir i zamolio simpatizere BS da ne nasijedaju na provokacije koje izazivaju njihovi politički protivnici.

“Ja neću biti uopšte zadovoljan I srećan ako nastanu problem, savjetujem vas I tražim od vas da ostanete dostojanstveni kao što ste uvijek bili. Ini nijesu navikli da gube i ovakvo stanje ih boli, ne mire se sa neminovnim porazom i ja ih razumijem. Nije lako poslije nekoliko decenija ostati bez privilegija koje su sebi napravili", poručio je Husović.

"Mi više radimo nego što obećavamo. Sada pred vama stojim i kažem vam da kada dođemo na vlast da ćemo realizovati sve što smo obećali. Teško je pokrenuti Rožaje, jer preko dvije decenije se ovim gradom upravljalo nedomaćinski, ali spremni smo i imamo ljude da odmah pristupimo oporavku Rožaja. Imamo već spremne projekte, imamo ideje I što je najvažnije imamo podršku sa više strana da se sve ovo realizuje. Uvjeravam vas da ćete odmah vidjeti pozitivne trendove, da će svi vidjeti šta znači I kako izgleda Rožaje kada Bošnjačka stranka ima apsolutnu vlast. Čujem da naši konkurenti ovih dana obilaze MZ I obećavaju im sve I svašta. Kažu da imaju plan za razvoj seoskog područja, baš se pitam šta su radili prethodnih 25 godina? Gdje su bili do sada? Vjerovatno će doći I kod vas da traže podršku da nastave, kako to oni vole da kažu, zašpočete poslove. Mi smo ljudii narod koji prašta pa vas molim da im oprostite za sve ove izgubljene godine, za ukradene snove, za nerealizovane planove. Budite dostojanstveni i lagano ih ispratite u političku penziju’’, kazao je Husović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније