Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 03. 2013. 14:25 >> 14:24

LOKALNI IZBORI - NIKŠIĆ

Traže uvid u birački materijal

Socijalistička narodna partija (SNP) tražiće uvid u birački materijal, jer smatraju da su na izborima u Nikšiću trebali da osvoje četiri, ne tri odbornička mandata, rekao je nosilac izborne liste te partije Dragutin Raičević.

"SNP će tražiti da nam se pronađe jedan mandat koji smo imali sve do pred ponoć, a onda se odjednom izgubio", rekao je Raičević na konferenciji za novinare.

On je kazao da će SNP zatražiti uvid u birački materijal jer im je, kako nezvanično saznaju, falilo manje od 30 glasova što je manje od jedan odsto da bi dobili i četvrti mandat.

Prema preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije, SNP je osvojila je 3.382 glasa ili tri mandata.

Raičević je kao razlog slabijeg rezulata SNP naveo da veliki broj njihovih birača nije mogao da zamijeni stare lične karte, da znatan broj iako je predao dokaz o crnogorskom državljanstvu nije uspio da ostvari to pravo.

Prema njegovm riječima, ima i dokaza da su birači SNP dobijali rešenje da se ne nalaze među živima.

"Pokrenućemo sudski postupak i sve ovo rješavati u redovnoj proceduri", rekao je Raičević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније