Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 05. 2014. 13:15 >> 13:21

PODGORICA

CDT: Birališta neprilagođena za OSI

Korisnicima invalidskih kolica nije omogućen pristup na više od pola biračkih mjesta u Glavnom gradu, konstatuju iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

Njihovi posmatrači, a u Podgorici ih imaju ih 151, raspoređeni su na, kako navode, na reprezentativnom uzorku biračkih mjesta gdje su provjeravali da li je na biralištima omogućeno glasanje osobama sa invaliditetom.

„Izborna komisija, suprotno članu 65 Zakona o izboru odbornika i poslanika, nije vodila računa da olakša pristup biračkom mjestu osobama sa invaliditetom“, tvrde iz CDT-a.

Navode, takođe, da je na 92 odsto biračkih mjesta, Izborna komisija Glavnog grada obezbjedila šablon za glasački listić (šablon nije obezbjeđen na biračkim mjestima 4A, 6B, 82, 86A, 89, 92, 100, 131).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније