Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 05. 2014. 16:15 >> 21:14
19

KRIVOKAPIĆ TVRDI

SDP neće skoro u razgovore o vlasti

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić poručio je da SDP neće ući u nikakve ponude ili odbijanje ponuda, nego u razgovore oko formiranja vlasti. Krivokapić je kazao da neće biti skorih pregovora sa Demokratskom partijom socijalista i dodao da je zadovoljan rezultatima SDP-a na lokalnim izborima 25.maja. Šef SDP-a je rekao da će, večeras, sa predsjednikom Pozitivne Crne Gore Darkom Pajovićem razgovarati o daljim potezima.

Šef parlamenta je, na konferenciji za novinare, naveo da je SDP sinoć imao konsultacije sa svim većim odborima.

''Moram priznati da smo dobili uznemiravajuće podatke o daljem rušenju povjerenja u izborni proces'', rekao je Krivokapić, navodeći da to ugrožava opštu ocjenu o slobodi i poštenju na izborima, što je standard OEBS-a.

Prema njegovim riječima, SDP će prikupiti podatke, analitiku izbornog procesa, a tek nakon toga, kako je objasnio, dogovoriti model, formirati radnu grupu i osnovnu platformu za razgovore sa onima koji su zainteresovani. Krivokapić je naveo da proces traje 60 dana, po zakonu i Ustavu.

''Nema nikakve žurbe u ovom procesu, jer ima puno elemenata gdje postoji ugrožavanje slobode volje građana na ovim izborima. To su informacije i indicije koje smo dobili od naših predsjednika opštinskih odbora'', kazao je Krivokapić.

Na pitanje novinara da li se sjutra sastaje sa predstavnicima pregovaračkog tima DPS-a, Krivokapić je odgovorio negativno.

''Ne, ne sastajemo se sa pregovaračkim timom DPS-a, jer mi nismo formirali naš pregovarački tim. Želimo da dobijemo ulazne podatke, da pripremimo platformu, sazovemo predsjedništvo, koje će verifikovati taj koncept i tek onda krenemo u razgovore sa DPS-om ili nekim drugim'', naveo je Krivokapić.


On je rekao da SDP nije dobio zvaničan poziv od DPS-a, navodeći da je moguće da je bilo telefonskih kontakata.

''Neće u skorim danima biti takvih razgovora sa DPS-om, dok mi ne pripremimo naše modele'', ponovio je Krivokapić.

On je najavio da će večeras razgovarati sa liderom Pozitivne Crne Gore Darkom Pajovićem, i da će pregovarački tim koji će formirati biti jedinstven.

Na pitanje da li će, ukoliko se on i Pajović ne saglase oko dogovora, dijeliti glasove, Krivokapić je rekao da ''to nije mogućnost koju bi volio da vidi''.

Upitan da li je dogovoreno u Plavu da SDP formira vlast bez DPS-a, Krivokapić je podsjetio da je u tom gradu do sad vlast bila bez DPS-a.

''Niko ne može imati konačni dogovor bez odluke Glavnog odbora SDP-a. Mogu se dogovarati, to je pravo lokalnih odbora, ali glavna odluka može biti samo na Glavnom odboru'', rekao je Krivokapić.

Prilog Ivane Šebek, TVCG:

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније