Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 05. 2014. 11:08 >> 11:09
3

PRAVEDNA O IZBORIMA

Novi korak unazad poludemokratije

Iz Pravedne Crne Gore su ocijenili da su nedavni lokalni izbori još jednom pokazali da nema promjena na domaćoj političkoj sceni.

''Osim što je crnogorska poludemokratija napravila još jedan korak unazad, sve ostalo se završilo onako kako je očekivao svaki lucidniji posmatrač'', saopšteno je iz Pravedne Crne Gore. 

''Đukanovićev DPS je još jednom potvrdio da je okoštali režim, još uvijek, sposoban da sam proizvede ubjedljivu većinu. DF je kao vodeća opoziciona kolona dostigao svoj zenit i teško da bez krupnijih unutrašnjih promjena može zaustaviti stagnaciju i pad. SNP je uspio da povrati veći dio birača koje mu je DF prethodno oteo, što je za ovu partiju svakako značajno, ali se sve to svodi na presipanje iz šupljeg u prazno unutar iste politike. SDP i Pozitivna su pokazali kako ne treba graditi treći politički put i zato niko ne treba da se začudi ako ova improvizovana koalicija doživi brzu razgradnju i svako završi tamo odakle je krenuo'', smatraju u Pravednoj.  

Ta stranka smatra da je Crna Gora, i nakon lokalnih izbora tamo gdje je bila i prije njih, te da je ostala ''neslobodno, korumpirano i partitokratizovano društvo pritisnuto od  nezasite političke klase i njenih samoživih lidera''. 

''Sve u svemu, rezultat ovih izbora je - da se Đukanović grohotom smije na pomen udružene opozicije i SDP - ovih vratolomija, da Lekić fenjerom traži zamišljene saveznike, da Milić osokoljen ruskom podrškom slavi pobjedu nad bivšim partijskim drugovima i da lideri SDP -a i Pozitivne moraju da se suoče sa činjenicom da je najgora ona politika kada nemaš politiku'', saopštila je Pravedna.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније