Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 05. 2014. 14:09   >>  14:10 7

MEDOJEVIĆ POZIVA

SDP da bude sa opozicijom

Radikalne promjene u Crnoj Gori nemoguće su bez nove političke većine, a Socijaldemokratska partija bi sa opozicijom trebala da formira demokratsku alternativu koja bi vodila ka ozdravljenju države, smatra poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Lider Pokreta za promjene je ocijenio da bi se tako stvorili početni uslovi za organizovanje prvih poštenih i fer izbora i da bi to vodilo političkom, ekonomskom i moralnom ozdravljenju države.

''Radikalne promjene nijesu moguće bez formiranja nove političke većine i zato očekujem da će kolege iz SDP-a, koji sebe doživljavaju kao državotvornu stranku, reformsku i demokratsku, prepoznati da je vrijeme da se prave novi politički aranžamani sa demokratskom alternativom'', kazao je Medojević  agenciji Mina.

Medojević je ocijenio da su se u opoziciji pojavili novi ljudi, da se ona godinama mijenjala i da je dostigla neophodan kapacitet za reforme i promjene.

''Ne vidim da postoji nijedan spoljni niti unutrašnji problem da bi nova demokratska reformska alternativa, u koju bi ušla i SDP mogla državu da provede oporavku. SDP to zna i vrijeme je da se donese politička odluka koja će imati korisne efekte i po tu stranku, političku alternativu i po državu'', rekao je Medojević.

On smatra da se svi krupni i teški problemi moraju rješavati radikalnim zaokretima.

''Aktuelna kriza u Crnoj Gori, koja traje od 2008. godine, počevši u oblasti ekonomije, ali i u oblasti neophodnih reformi koje treba da ubrzaju naše evroatlantske integracije, posledice su stava DPS-a da se reforme zaustave, posebno u oblasti vladavine prava, bezbjednosnih službi i onih djelova sistema koji treba da posluju efikasnije i obezbijede vidljive rezultate'', kazao je Medojević.

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније