Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 05. 2014. 12:40 >> 12:42
7

VUKADINOVIĆ O SDP-U

Ucjene ih dovele do lošeg rezultata

Koalicija „Evropsko lice Podgorice“ prolazi kroz unutarkoaliciona i unutarstranačka trvenja i međusobne optužbe zbog izuzetno lošeg rezultata na proteklim izborima, smatra politički analitičar Srđan Vukadinović.

 

„Očito je da unutar koalicije, ali i unutar same Socijaldemokratske partije, postoje konflikti i međusobne optužbe ko je kriv za ovako loš izborni rezultat. Oni će se i narednih dana baviti utvrđivanjem odgovornosti“, ocijenio je za "Novosti" Vukadinović.

On naglašava da je upravo "ucjenjivačka politika SDP-a proteklih godina dovela do ovako lošeg rejtinga partije".

„Ne možete vi da imate tri ministra i potpredsjednika vlade, predsjednika parlamenta i još niz značajnih pozicija u državnom aparatu, a da pritom nemate definisanu podršku birača. Sa takvim stavom i ponašanjem Crna Gora je daleko od demokratskog društva, jer to izvjesno nije vid demokratskog ponašanja“, ističe Vukadinović.

To, kako je rekao, može da donese korist u kratkom roku, ali će se na duži rok pokazati kao promašena politika.

U odnosu na formiranje vlasti u Podgorici, po njegovom mišljenju, neće biti saglasnosti između SDP i Pozitivne, kao ni unutar same Socijaldemokratske partije.

„Po nekim navodima, postoji sukob između Krivokapića i potpredsjednika Vlade Vujice Lazovića, traži se vanredni kongres partije, i zato će pregovori biti usporeni. Može se dogoditi da njihov nezavisni kandidat za gradonačelnika Dragan Bogojević podrži DPS i formira labavu i nestabilnu većinu. To bi dovelo do ponavljanja nikšićkog scenarija u Podgorici, odnosno do ponovljenih izbora, a tadi bi DPS, kao u Nikšiću, obezbijedio apsolutnu većinu“, smatra Vukadinović.

On predviđa da bi u tom slučaju, biračko tijelo SDP-a i Pozitivne Crne Gore, koje je nestabilno, razočarano, lako moglo da pređe u tabor DPS-a.

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније