Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 06. 2014. 15:52   >>  15:56 21

"PREKRAJANJE VOLJE"

Plav dobio vlast, DPS u opoziciji

Novu vlast u Plavu vršiće zajedno SDP, Bošnjačka stranka (BS), SNP i Građanska inicijativa. U DPS-u, koji je osvojio najviše mandata na lokalnim izborima u tom gradu, smatraju da je iznevjerena volja birača, te da su umjesto građanskih, stavljeni politički interesi.

 

Dogovor je pao između SDP-a, SNP-a, Bošnjačke stranke (BS) i Građanske inicijative.

"To nije ništa novo. U Plavu su i do sada SDP i BS, zajedno sa još nekim drugim strankama vršile vlast", rekao je za RTCG Džavid Šabović iz SDP-a.

Dževad Musić iz BS-a je rekao da je sasvim prirodno da koalicija koja funkcioniše dvije krene krene u proceduru stvaranje nove većine za novi mandat.

"Sa DPS-om ne bi ni u ludilu i kad bi se ja pitao, i kad bi još bilo Džavida, to ne bismo bili nigdje", rekao je Šabović.

Branislav Otašević iz SNP-a rekao je da je logično bilo da DPS, kao partija koja je osvojila najviše mandata, zatraži razgovor sa SNP-om.

"Oni to nijesu učinili", kazao je Otašević za RTCG.

On je rekao da će ta partija tzražiti da se u lokalnoj administraciji zaposli "dio naših građana, onoliko koliko ima procentualno pravoslavnog stanovništva u Plavu".

U DPS-u, koja je osvojila najviše mandata, smatraju da je iznevjerena volja birača.

"Mi smo najjača politička partija u Plavu i ne bi bilo korektno prema građanima Plava da se ona izigra po ko zna koji put. Ako se ovo nastavi, postavlja se pitanja što je svrha izbora. Da li da neko ubjedljivo pobjeđuje, a da vlast formiraju oni koji su manjinske partije", kazao je Husnija Šabović iz plavskog DPS-a.

 

 

 

 

Vanja Rakonjac, TVCG

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније