Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 06. 2014. 13:24   >>  13:25 1

ZBOG PONIŠTENOG ZAKONA

Vujanović: Oštećeni da traže naknadu štete

Građani koji su oštećeni primjenom Zakona o finansiranju političkih partija, kojeg je nedavno poništio Ustavni sud, treba da od nadležnih institucija traže naknadu štete, ocijenio je predsjednik Udruženog sindikata državnih institucija, Veselin Vujanović.

 

On smatra da sada ne bi trebalo da se stavi tačka i da se zaboravi ono što je rađeno i ono što su građani, radnici i privrednici preživjeli u nekoliko proteklih mjeseci.

“Mislimo da bi trebalo izvući neku pouku, a pod broj jedan tražiti eventualnu odgovornost za ono što je učinjeno donošenjem Zakona o finansiranju političkih partija”, rekao je Vujanović Portalu Analitika.

On dodaje da nakon obaranja Zakona treba tražiti odgovornost nadležnih institucija, prvenstveno Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i za rad, zdravstvo i socijalno staranje.

“Prva stvar koju ćemo procesuirati prema nadležnim institucijama jeste da vidimo ko je za ovo odgovoran i da li će snostiti neku vrstu političke, moralne, materijalne ili neke druge odgovornosti. Znamo da su poslanici zaštićeni imunitetom, ali mislim da ipak treba građanima jasno reći ko je kriv za situaciju koja je vladala prethodnih mjeseci. Tim zakonom je bilo ograničeno davanje stipendija, solidarne pomoći, zapošljavanje. Koliko je samo ljudi kojima je raskinut radni odnos u ovom periodu. Šta oni da rade? Mi ih pozivamo da kroz nadležne institucije zatraže odštetu i sve ono što im pripada po zakonu”, poručio je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније