Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 06. 2014. 08:13 >> 08:21
4

KALAMPEROVIĆ O NATO-u

Za članstvo potrebna politička stabilnost

Bivši ministar unutrašnjih poslova i član Socijaldemokratske partije Crne Gore, Jusuf Kalamperović, smatra da za Crnu Goru u ovom trenutku nema važnije stvari od učlanjenja u NATO.

"Članstvom u NATO ćemo dodatno „ovjeriti" našu državnost, naći se u bezbjednijem ambijentu, postati privlačna destinacija za strane investitore", ocijenio je Kalamperović u razgovoru za Pobjedu.

Kako je kazao, da bismo to ostvarili, potrebna je prije svega politička stabilnost u naredne dvije i po godine.

"Zato mislim da će ta stabilnost biti sačuvana i to je mnogo važnije za državu Crnu Goru, za sve njene građane, nego ko će gdje biti predsjednik opštine“, smatra Kalamperović.

Na pitanje da li taj njegov stav dijele i ostali članovi SDP-a, Kalamperović je rekao da je uvjeren da je to dominantan stav unutar SDP-a.

„Uostalom, sa koalicionim partnerom na državnom nivou mi nemamo nikakvih razlika kad su u pitanju spoljnopolitički prioriteti. Zato ne očekujem bilo kakve poteze koji bi ugrozili ostvarivanje tih strateških ciljeva učlanjenja u NATO i daljeg približavanja Evropskoj uniji“, ocijenio je on.

Kalamperović je osvrćući se na nedavno održane lokalne izbore u Baru rekao da mu je veoma drago što smo imali izuzetno civilizovanu predizbornu kampanju i nije zabilježena ni jedna uvreda među političkim rivalima u Baru.

„Takođe mi je drago što je SDP u Baru ovoga puta zabilježila najveći rast kada se uporede rezultati u drugim opštinama. Na organima partije je sada da pregovaraju o lokalnim vlastima i ovdje i u ostalim lokalnim zajednicama. Priprema se ovih dana partijska platforma za te pregovore, pa ćemo vidjeti kako će sve to završiti“, zaključio je Kalamperović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније