Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 06. 2014. 08:12 >> 08:20

IZBORNE KALKULACIJE

Moramo ispoštovati i SDP

Poslanik Pozitivne Dritan Abazović rekao je da je na sjednici Predsjedništva stranke prije dva dana bilo različitih mišljenja o tome da li treba biti eksplicitan u odbijanju razgovora sa DPS-om oko formiranja vlasti u Podgorici.

 

Govoreći o tome zašto na sjednici Predsjedništva nijesu usvojeni zaključci koje je on predložio, Abazović je kazao da se nije glasalo jer su su postojala različita mišljenja o načinu saopštavanja da li treba da idu sa eksplicitnim stavom da nema nikakvih razgovora sa DPS-om ili treba ostaviti prostor za politički manevar. 

„Cijenim da svi članovi Predsjedništva zastupaju stavove za koje misle da su najbolji za stranku. Uvjeren sam da nijesam pogriješio i da sam ponudio nešto što je kompatibilno sa onim što je volja naših birača. Ipak, moramo biti svjesni odgovornosti prema ljudima koji su nas delegirali. Niko u Predsjedništvu nije imao suprotan stav o tome da li treba ili ne treba da se ide u koaliciju sa DPS. Žao mi je što nijesmo glasali, ali sjednica nekad možda bude i nastavljena, pa će biti prilike da se izjasnimo“, kazao je Abazaović Dnevnim novinama.

Odgovarajući na pitanje je li tačno da je u Predsjedništvu bilo i onih koji su zahtijevali da taj stav ne bude toliko eksplicitan i da se ostavi prostor za tu mogućnost Abazović je rekao da se vraća na politički manevar.

„Mi smo članica koalicije koja ima određeni broj glasova i koja realno u ovom trenutku jeste tas na vagi. Na neki način moramo ispoštovati i koalicionog partnera. Neki u Predsjedništvu smatraju da treba njima dati malo veći manevarski prostor da preciznim stavovima kakvi su predloženi možda možemo da narušimo taj ukupni proces, što su sve legitimna promišljanja. Potpuno je logično, a naročito kod najbitnijih pitanja da ima oprečnih tonova. To mi nije strano niti sam zbog toga ljut, ali mislim da u tim situacijama mora da se nađe konsenzus ili se treba izjasniti i demokratski ispoštovati većinu“, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније