Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 06. 2014. 11:04   >>  11:05 1

ODGOVORIO GOJKOVIĆU

Mandić: Funkcije me više ne interesuju

Nakon što odbornici hercegnovske Skupštine, ni u trećem pokušaju juče nijesu uspjeli da izaberu predsjednika opštine, kandidat Socijalističke narodne partije (SNP) za tu funkciju Obrad Gojković uputio je ozbiljne optužbe na račun svojih stranačkih kolega i bivšeg predsjednika opštine Dejana Mandića, za kojeg je naveo da koči njegov izbor.

Mandić je negirao te optužbe, ističući da ga politika i funkcija ne interesuju.

“Istekao mi je mandat 24. aprila po sili zakona. Sazvao sam sazvao konferenciju za štampu i zahvalio građanima na povjerenju.  Iskazao sam potpuno neinteresovanje za dalje bavljenje čak i politikom i kazao da me funkcija za poziciju predsjednika opštine ne interesuje. Da postoje racionalni razlozi, ja za godinu i po imam jedan od uslova za penziju, crpim i određena prava iz radnog odnosa tako da ne bi bilo racionalno neke stvari forsirati ako nijesu potrebne čovjeku”, rekao je Mandić Anteni M.

Komentarišući raskol u lokalnom SNP-u, Mandić smatra da je šansu trebalo dati razgovorima i pregovorima.

“Ne mogu nikakvu ocjenu da dam, ali znam da je posljednjih dana bilo više sastanaka i komunikacije na nivou centrale partije što je bilo ohrabrujuće. Znam da je na nivou izvršnog odbora pokrenuto to pitanje, mislim da je trebalo dati šansu razgovorima i pregovorima”, kazao je Mandić.

Iako su podjele u vladajućujoj koaliciji sve očiglednije, podsjetimo, odbornici su odbili prijedlog opozicije da se skrati mandat Skupštini i da se raspišu izbori.

Gojković juče nije izabran ni u trećem pokušaju, nakon što ga nijesu podržala četiri odbornika njegove partije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније