Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 06. 2014. 17:54 >> 17:56

NAMJERE IM POLITIČKE

DPS: MANS ometao i slabovide birače

Na ponovljenim izborima u Danilovgradu i pored unaprijed režirane i realizovane kampanje da su izbori pokradeni, iako još nijesu bili održani i pritisaka koji su rezultat zloupotreba funkcije posmatrača NVO MANS Demokratska partija socijalista zabilježila je još bolji izborni rezultat, navodi se u saopštenju DPS-a.

"Veliki broj plaćenih aktivista MANS-a sa vrlo jasnim političkim opredjeljenjima zloupotrebljavao je funkciju posmatrača grubo ometajući rad biračkih odbora stvarajući nered i krajnje negativnu atmosferu. Na biračkim mjestima u Danilovgradu gdje su ponovljeni izbori bili su više puta upozoravani od strane predsjednika i članova Biračkih odbora", saopšteno je iz Opštinski odbor DPS Danilovgrad.

U DPS-u kažu da su "plaćenici MANS-a", suprotno pravilima o radu biračkih odbora, na biračkom mjestu vodili evidenciju birača u pisanoj formi i o tom obavještavali svoje poslodavce.

"Na biračkom mjestu br. 19 Kujava, glasaču sa oštećenjem vida koji je glasao putem pisma predstavnik MANS-a tražio je da pokaže broj koji treba zaokružiti. Na istom biračkom mjestu pokušali su da osobi koja je tražila pomoć člana porodice prilikom glasanja, što je u skladu sa zakonom i pravilima o radu biračkih odbora, onemoguće u ostvarivanju biračkog prava. Tek kada je birački odbor reagovao taj birač je ostvario svoje pravo", tvrde u danilovgradskom DPS-u.

Kažu i da je MANS na svom i drugim portalima prije podne, na dan glasanja objavljivo lažne informacije da je na biračkom mjestu 32 došlo do tuče i da fale glasački lističi.

"Sve ovo otkriva očiglednu ulogu ove nevladine organizacije čiji je cilj očigledno politički, a djelovanje sa namjerom da se unaprijed stvori atmosfera da će sve biti neregularno. Njihovo jednostrano "izvještavanje" otkriva njihovu namjeru i pravi cilj koji je isključivo politički. Jedino što ne mogu, na njihovu veliku žalost, je da promijene mišljenje građana Danilovgrada sa kojima lokalna vlast zajedno gradi grad i u granicama stvarnih mogućnosti stvara  nove uslove za zapošljavanje i bolji život", zaključuje u reagovanju DPS-a.



Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније