Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 03. 2013. 13:16 >> 13:45

AFERA SNIMAK

Abazović za otvaranje parlamentarne istrage

Poslanik Pozitivne Crme Gore Dritan Abazović saglasan je da treba pokrenuti parlamentarnu istragu u vezi sa aferom snimak, navodeći da ne zna kakve efekte može da proizvede, znajući situaciju u parlamentu i Odboru za ljudska prava i slobode.

Abazović je podsjetio da su, kad je pokrenuo inicijativu oko kontrolnog saslušanja ministara pravde i ljudskih prava, predsjednik Odbora i članovi Demokratske partije socijalista bili protiv, rekavši da to nema veze sa tim Odborom i ljudskim pravima.

»Što je paradoksalno i pokazalo je stepen nepoštovanja i tog političkog mehanizma, koji je dat Poslovnikom parlamentu, ali i stepen osjećaja društvene odgovornosti prema onome šta podrazumijeva afera snimak i kakve je implikacije proizvela na naše društvo«, rekao je Abazović agenciji MINA.

Šef Odjeljenja za Crnu Goru i Hrvatsku u Generalnom direktoratu Evropske komisije, Dirk Lange, poručio je u utorak da je aferu snimak najbolje ispitati organizovanjem parlamentarne istrage i naveo da se nada da će do aprila već biti konkretnih rezultata.

»Mislim da treba da pokušamo da iskoristimo atmosferu koja vlada u Briselu da sprovedemo tu parlamentarnu istragu, ali je pravo pitanje da li je zaista to ono što mi želimo«, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, ukoliko neko govori da nema mjesta za istrage povodom stvari koje su vezane za političke partije, može se zaključiti da stepen opšteg razumijevanja demokratije i ljudskih prava u Crnoj Gori je toliko nizak da, kako je dodao, nije siguran da će i tako nešto pomoći da se dođe do kvalitetnog rješenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније