Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 03. 2013. 17:24 >> 17:15
2

OTVORENO SVRSTAVANJE

Vujanovićev štab se žalio OEBS/KDILJP-u na Dan

Izborni štab predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića je zbog,kako navode, neprofesionalne i ispod elementarnog etičkog nivoa standarda uređivačke politike dnevnih novina Dan,uputio prigovor Ograničenoj misiji za posmatranje izbora OEBS/KDILJP .

Štab navodi da su  glavni i odgovorni urednik dnevne novine Dan Mladen Milutinović i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika tog medija Nikola Marković javno  potpisali podršku predsjedničkoj kandidaturi Miodraga Lekića, ističući da je to njihovo lično pravo.

"Međutim, oni su to pravo profesionalno zloupotrijebili vodeći bezobzirnu kampanju protiv aktuelnog predsjednika Crne Gore i predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića. Time su dnevne novine Dan, navodno nezavisni medij, ušle u predsjedničku kampanju kao ogoljeno svrstani medij, koji dnevnim manipulacijama i ponižavajućim podmetanjem na vulgaran način podržava predsjedničku kampanju svog kandidata Miodraga Lekića“, ističe se u saopštenju Vujanovićevog izbornog štaba.

Dan je brutalno medijski zloupotrijebio i oproštajnu posjetu iranskog ambasadora,smatraju u izbornom štabu Filipa Vujanovića. 

 

 

"Dnevna novina Dan je brutalnom medijskom zloupotrebom tretirala krivični postupak protiv sina lidera Nove Srpske Demokratije, Andrije Mandića, koji se vodi za krivično djelo ubistva u pokušaju, prenoseći besmislene i ničim osnovane sumnje njegovih roditelja, koji su nisko i beskrupulozno optužili predsjednika Crne Gore i njegovu suprugu da „stoje iza tog postupka“.  Iako je svima, koji su racionalni i dobronamjerni, jasno da je to besmisleno, ovaj list je otvorio kampanju izjednačavajući bračni par Vujanović sa bračnim parom Čaušesku. Imajući u vidu da je bračni par Čaušesku ubijen u poznatim događajima u Rumuniji, jasna je sramnost ovog poređenja. Ova kampanja se vodila nekoliko dana i pored toga što je Predsjednik, u namjeri da upozori na opasnost od svađa i tuča u dvorištima škola, obišao povrijeđenog dječaka sa jasnom porukom javnosti i mladima da se mora prestati sa takvim ponašanjem, istovremeno iskazujući poštovanje za javno izrečen stav roditelja osumnjičenog Mandića koji su povrijeđenom poželjeli brz oporavak, a za svog sina tražili primjenu zakona. Očigledno je da su dnevne novine Dan vodile kampanju pritiska na pravosudne organe, zloupotrebljavajući i gnusno vrijeđajući predsjednika Crne Gore i njegovu suprugu“, ističe se u saopštenju Vujanovićevog kabineta. 

Dnevna novina Dan je takođe ističu  napravila brutalnu zloupotrebu medija objavljujući da je na promociji predsjedničkog kandidata DPS-a govorila Lenka Renić, osuđena zbog prodaje narkotika.

"Objavljivanje podataka iz ličnog života nekog lica uz korišćenje medija predstavlja krivično djelo iznošenja ličnih i porodičnih prilika. U konkretnom slučaju radi se o mladoj ženi koja je završila dva fakulteta i koja je za događaj iz rane mladosti izdržala kaznu i izvukla vječnu opomenu. Umjesto da se zaštiti personalitet osobe koja je sada ugledni građanin, ovaj, navodno nezavisni medij, u interesu kampanje Miodraga Lekića pokušava da diskredituje jednu mladu ženu, očigledno ne cijeneći ogromnu štetu kojoj joj personalno nanosi“, podsjećaju u izbornom štabu Filipa Vujanovića. 

Ovim, kako su istakli,flagrantnim zloupotrebama Dana,očigledno je dokazano kome je medij politički nastrojen naglašavaju u  Vujanovićevom izbornom štabu. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније