Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 07. 2014. 12:16   >>  15:38 6

IZGUBIO OD FINCA

Krivokapić bez novog mandata

Novi predsjednik Parlamentarne Skupštine OEBS-a u narednom mandate biće Finac Ilke Kanerva, dok je dosadašnji predsjednik, Ranko Krivokapić, na svečanoj sjednici proglašen za počasnog predsjednika Parlamentarne skupštine OEBS-a.

 

 

Krivokapić je kazao da je u njegovom mandatu urađeno mnogo toga. Najbitnije je, kako je istakao, to što je počelo rješavanje pitanje ukraijnske krize. Predstavnici Ukrajine i Rusije su se sastali po drugi put, a to će preko OEBS-a,  kaže on, afirmisati i ime Crne Gore.

Parlamentarci su na godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a u Bakuu izglasali da na čelu te organizacije u narednom mandatu bude Finska, zemlja u kojoj je ta ogranizacija i osnovana.  Dosadašnji presjedavajući, Ranko Krivokapić, biće počasni predsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-aa.

“To je demokratija, ovo je najveća parlamentarna skupština na svijetu, mala zemlja se suočava sa velikom trkom. Jedanput dobijete, drugi ne. Prelomi sedam osam glasova, i u skupštini koja broji 57 zemalja to je nešto što se u demokratiji i dešava. I sa te počasne organizacije u rukovodstvu imate puno obaveza”, kazao je Krivokapić.

A tokom petodnevnog zasjedanja parlamentaraca OEBS-aa u Bakuu, posla je bilo na pretek. U fokusu je bila kriza u Ukrajini, a pored formiranja međunarodne parlamentarne grupe koja ce nadgledati  situaciju u toj zemlji, na inicijativu predsjednika Parlamentarne skupštine, ruski i ukrajinski parlamentarci po drugi put su sjeli za pregovarački sto.

“To je najveći uspjeh ovog zasjedanja. To svi kažu, da sam uspio da formiram pored bečke grupe i Baku grupu. Da držim u stalnom kontaktu  Ukrajince i Ruse zajedno. Da pokušavaju da rješavaju pitanja, i to je dostignuće koje se neće moći izbrisati. Ovakve organizacije se pamte po sistemima koji će dugo trajati. A evidentno je da će te dvije grupe dugo morati da rade na ukrajisnkom slučaju”, rekao je Krivokapić.

 

 

Dijana Drašković, RTCG

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније