Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 03. 2013. 15:40   >>  21:00 3

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Vujanović: Dan u funkciji kampanje Lekića

Iz izbornog štaba Filipa Vujanovića ocijenjeno da "brutalna politička pristrasnost lista Dan, koju uređivačkom politikom personifikuju glavni i odgovorni urednik i njegov pomoćnik Mladen Milutinović i Nikola Marković, nedvosmileno potvrđuje da je taj medij u funkciji negativne političke kampanje predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića.

"Izborni štab predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića ničim nije doveo u pitanje validnost građanskog odnosa zaposlenih u redakciji Dan prema predsjedničkim  kandidatima, kao ni njihovo demokratsko pravo izbora. Međutim, Izborni štab je s razlogom ocijenio da je podrška uređivačkog tima Dana nesporna i javno učinjena 19.februara.2013.godine, kada su Milutinović i urednik kulture u redakciji Dan, Vera Samolov, potpisali u Izbornoj komisiji Podgorice listu podrške predsjedničkom kandidatu Miodragu Lekiću, što je i objavljeno 20.februara.2013.godine u dnevnoj novini Dan“, ističu iz Vujanovićevog izbornog štaba. 

Prema njihovim riječima Dan vrši svojevrsnu zamjenu teza kojom je akcenat stavljen na prisustvo potpisa Markovića na listi podrške predsjedničkom kandidatu Lekiću, čime se pokušava zamagliti nesporna činjenica da je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Dan potpisao tu podršku, a da je njegov pomoćnik Marković sprovodi svojim uređivačkim djelovanjem u redakciji lista Dan. 

"Javnosti radi, u svom navodnom demantiju, dnevni list Dan ničim nije osporio niz brutalnih medijskih zloupotreba i izmišljotina, koje se kao dio medijske kampanje predsjendičkog kandidata Lekića u kontinuitetu plasiraju  sa stranica ovog lista.  Dakle, ničim nije demantovana zloupotreba posjete iranskog ambasadora od strane dnevne novine Dan iz spomenutih pobuda, kao ni njena besprizorna medijska haranga, u vezi sina Andrije Mandića, protiv kojeg se vodi krivični postupak za ubistvo u pokušaju, u kojoj su neistinito i beskurpulozno optuženi Predsjednik Crne Gore i njegova supruga kao inspiratori ovog sudskog postupka“, ističe se u reagovanju. 

Oni takođe podsjećaju da je Lenka Renić izdržala kaznu za krivično djelo učinjeno u ranoj mladosti i da je svojim radom i talentom zaslužila da bude afirmisana kao lice koje se vratilo na put uzornog građanina, te da na to ima pravo. 

"Krajnje je nemoralno podsjećati na grijeh iz mladosti i na taj način žigosati jednu mladu ženu i njen učinjeni napor da se vrati na pravi put, u čemu je ona u potpunosti uspjela.  I na kraju, ničim se ne može osporiti da uređivački tim dnevne novine Dan, u kojem Nikola Marković ima zapaženo mjesto pomoćnika glavnog i odgovornog urednika,  svakodnevno stavlja svoj potpis podrške predsjedničkom kandidatu Miodragu Lekiću kroz uređivačku politiku dnevne novine Dan", zaključuje se u saopštenju Vujanovićevog izbornog štaba.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније