Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 03. 2013. 08:18 >> 08:22

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Venecijanska komisija prati izbore

Članovi Venecijanske komisije (VK) biće dio specijalne misije koja će 5. aprila doći u Crnu Goru da bi pratila predsjedničke izbore, saopšteno je u Strazburu, prenosi Dan.

To pravno tijelo Savjeta Evrope (SE) poslaće eksperte koji će analizirati pravni okvir za sprovođenje izbora za predsjednika crnogorske države.

Portparol VK Tatjana Mišelova objasnila je DAN-u da je u pitanju česta procedura, i da će u centru njihove pažnje biti zakoni koji se odnose na izbor predsjednika i to kako će biti sprovedeni.

»Na zahtjev parlamentarne Skupštine SE, Venecijanska komisija obezbijediće pravnu pomoć misiji za posmatranje predsjedničkih izbora u Crnoj Gori 7. aprila«, kaže se u saopštenju VK.

Navodi se da će delegacija PSSE na čelu sa poslanikom iz Slovenije Romanom Jakičem, posjetiti Crnu Goru od 5. do 8. aprila.

Izbore će posmatrati i članovi OEBS –ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније