Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 03. 2013. 10:55 >> 10:03
2

VDT ZA PORTAL RTCG

Ranka Čarapić: Neću dati ostavku

Kritičari liječe ambicije. Nezasluženo na meti kritike. Tužilaštvo jedan od najprofesionalnijih organa.

Vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapic ne razmišlja o ostavci. One koji je kritikuju smatra manje relevantnim od onih koji hvale njen rad. Za portal RTCG kaže da zahtjeve za smjenu doživljava potpuno smireno:

,,Dok jedni traže da odem, drugi su priznali rezultate. Postoji neko ko objektivnije vrednuje naš rad od jednog dijela javnosti  koji svoju politiku želi da vodi samo tako što će napadati Tužilaštvo” -odgovara Čarapićka na sve učestalije zahtjeve da ode s funkcije.

Posljednji je opozicioni zahtjev da mjesto Državnog tužioca napusti zbog pada optužbi protiv Duška Šarića. Apelacioni sud presudio je da Duško Šarić nije organizovao kriminalnu organizaciju za šverc droge, dok će, po istoj odluci, Viši sud u Bijelom Polju ponovo suditi Šariću i Lončaru za pranje para. Čarapićka je  ,,činjenjem i nečinjenjem ugrozila nacionalne interese i evropske integracije i poslala  opasnu poruku građanima i međunarodonoj zajednici” – optužuje je Demokratski front.

Prije toga Čarapić je kritikovana zbog afere „Snimak”. Spekulisalo se i da EU traži njenu smjenu, što je iz Brisela demantovano. Ranki Čarapić su svi zahtjevi za njenu smjenu iz opozicije ili dijela NVO, dokaz da svi oni u Tužilastvu vide snagu s kojom se valja obračunati:

„Mislim da i opozicija i NVO i mnogi drugi pokušavaju da sve svoje ambicije ostvare preko Tužilaštva kao organa najpodobnijeg za kritiku” – nema dilemu vrhovna državna tužiteljka.

Prema njenom mišljenju, nezasluženo je na meti kritike, a pritisak javnosti prelazi granicu podnošljivog. Stvorena je, kaže, atmosfera u kojoj je Tužilac kriv za sve što ne valja u državi. Dok jedni sumnjaju,Čarapićka im odgovara da su njena odbrana rezultati rada i profesionalizam:

 Tužilastvo je jedan od najprofesionalnijih organa. Neću biti nerealna ako to kažem.”-vjeruje vrhovna državna tužiteljka.

Ranka Čarapić otvoreno optužuje da „neki” preko Tužilaštva pokušavaju mnogo toga da urade, na šta ona i Tužilaštvo smireno reaguju.

,,Rezulatati dematuju sve naše kritičare, htjeli oni to da priznaju ili ne"- poruka je vrhovne držabne tužiteljke.

Nevenka Ćirović

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније