Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 07. 2014. 11:30 >> 12:15
31

DAN DRŽAVNOSTI

HN: Bez zastave na nekoliko institucija

U Crnoj Gori ovih dana se slavi najvažniji datum 13. jul, Dan državnosti, a po tome ko je sve istakao crnogorsku zastavu u Herceg Novom, moglo bi se reći da se zakoni poštuju vrlo selektivno.

 

Državni i opštinski službenici u javnom sektoru najčešće koriste neradne dane, ili plaćene, ko mora da radi. Jer, tako je po Zakonu o radu.

Ali, ni ovog 13, odnosno 14. i 15. jula, iako su javne službe samoorganizovale dežurstva, ne poštuju Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, jer na većini državnih institucija u Herceg Novom nije istaknuta državna zastava, prenosi Radio Jadran.

 

U članu 16. ovaj Zakon propisuje da se zastava ističe na Dan državnosti Crne Gore i u dane drugih državnih praznika Crne Gore, na zgradama u kojima su smješteni državni organi i organi lokalne samouprave.

Ipak, izuzimajući zgradu opštine, ni na jednoj zgradi javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Herceg Novi, nije istaknuta državna zastava.

S druge strane, obavezu da to urade nijesu "zaboravila" državna preduzeća i ustanove, poput Centra bezbjednosti, Poreske uprave, Pošte, Elektrodistribucije, Doma zdravlja.

Tekst i foto (Radio Jadran)

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније