Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 03. 2013. 18:43   >>  10:03 6

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Vujanović očekuje i opozicione glasove

Predsjednički kandidat Demokratke partije socijalista Filip Vujanović kazao je danas da je uvijek bio posvećen dobru Crne Gore, pomirenju njenih građana i nastavku evropskog puta. Vujanović je, u intervju Radio-Televiziji Mojkovac, rekao da očekuje da će Crna Gora zadržati dinamičan proces pristupanja Evropskoj uniji, čime će pokazati da predstavlja ozbiljnog partnera u razgovorima sa EU.

 

„Nadam se da ćemo pokazati da imamo administrativni kapacitet, snažnu energiju i ozbiljnost u pregovorima, koji će obezbijediti potrebnu dinamiku pregovora sa EU“, kazao je on.

Vujanović je dodao da ne čudi što se od najviših predstavnika iz Brisela čuje da je Crna Gora lider evropskih integracija u regionu.

„Crna Gora je trenutno jedina država koja je u aktivnom pregovaračkom procesu. Mislim da je to dobra poruka za Balkan i Jugoistočnu Evropu, ali i za samu EU“, istakao je on.

Predsjednički kandidat DPS-a je istakao da je uvijek radio na pomirenju u Crnoj Gori, da se ponašao kao predsjednik svih građana, zbog čega očekuje glasove ne samo pristalica vladajuće koalicije i manjinskih naroda, već i simpatizera opozicije.

„Mislim da sam najbolji izbor svih onih koji imaju jasnu nacionalnu pripadnost, ali i svih onih koji  Crnu Goru doživljavaju kao građansku državu u kojoj svaka nacija ima svoj prostor i punoću, koji Crnu Goru doživljavaju kao našu zajedničku kuću koja ide  prema EU“, poručio je Vujanović.

On je podsjetio i da je bio jedini predsjednik iz regiona koji je otišao na inaugiraciju Nikoliću.

„Smatrao sam da treba da odem na inauguraciju i da pružim ruku u funkciji dobrih i partnerskih odnosa Crne Gore i Srbije. Mi želimo da budemo dvije bliske države i dva bratska naroda, koji će sarađivati u svim stvarima od obostranog interesa. Mislim da će oni koji se osjećaju Srbima u Crnoj Gori, ukoliko žele takve jasne odnose sa Srbijom, glasati za mene“, saopštio je Vujanović.

On je rekao da očekuje podršku, kako onih koji su glasali za nezavisnu Crnu Goru, tako i onih koji su podržali državnu zajednicu.

„Imam divljnje prema onima koji su glasali za nezavisnu Crnu Goru, ali poštujem i one koji su glasali za državnu zajednicu, jer su imali svoju ideju, ali su priznali referendumski rezultat. Sada treba da se okrenemo jedni drugima i da zajedno gradimo bolju budućnost Crne Gore, u dobrim odnosima sa svim susjedima, uz najveću bliskost sa Srbijom“, poručio je Vujanović.

Ponovio je da je oprostio uvrede koje mu je na samom startu kampanje uputio protivkandidat Miodrag Lekić.

„Lekić se sada odlučio da i lično počne da vodi negativnu kampanju. Da se bavi konstrukcijama koje mu nijesu bile primjerene, ali ja mu opraštam - on će biti ubjedljivo poražen“, kazao je Vujanović.

On je naveo da se Lekić, kako se približava datum izbora, opredijelio za negativnu kampanju.

„Njegovo je kako će voditi kampanju. Mislim da negativna kampanja u Crnoj Gori nikome nije donijela korist i neće donijeti ni njemu, ali neka ga građani Crne Gore prepoznaju u jednom svijetlu u kome ga nijesu poznavali“, saopštio je Vujanović.

On je istakao da se neće posebno baviti protivkandidatom, već će građanima Crne Gore predstavljati svoj izborni program.

„Želim da saopštim građanima šta sam uradio u prethodnih pet godina i što ću uraditi u narednih pet godina. Planiram da obiđem  Crnu Goru i pokažem da sam se jednako zalagao za sve, bez obzira kako se zovu, kom se bogu mole ili klanjaju i bez obzira kako partijski i politički promišljaju“, istakao je Vujanović.

On je ponovio da se zalaže za opstanak KAP-a  navodeći da bi gašenje te fabrike bilo besmisleno.

„Uvesti stečaj znači zatvaranje KAP-a. Ko traži uvođenje stečaja taj u suštini traži gašenje KAP-a, a prestanak proizvodnje definitivno bi značilo nepopravljivu štetu za Crnu Goru“, istakao je Vujanović.

On je rekao da Mojkovac raspolaže sa značajnim razvojnim potencijalima, prije svega kad su u pitanju Bjelasica i Komovi.

Vujanović je kazao da poljoprivreda predstavlja jednu od razvojnih šansi Mojkovca, podsjećajući da su u tu oblast, posredstvom Razvojno-investicionog fonda, MIDAS programa i Ministarstva poljoprivrede, uložena značajna sredstva.

On je ukazao da je za Mojkovac značajno što se saniralo Jalovište, koje je dugo bilo crna ekološka tačka.

Dodao je da su se sada stvorili uslovi da taj prostor bude iskorišćen za sportsko-rekreativne sadržaje.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније