Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

16. 07. 2014. 08:23 >> 20:35
7

ABAZOVIĆ TVRDI

Pred SDP-om lak izbor

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić mora da napravi državnički potez i raskine vlast sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), kako mu partija ne bi doživjela sudbinu Narodne stranke (NS), ocijenio je poslanik Pozitivne Crne Gore, Dritan Abazović.

Komentarišući pregovore o formiranju vlasti u Podgorici, Abazović je kazao Vijestima da su pred Krivokapićem teške odluke, ali da se one moraju donijeti zbog razvoja demokratije.

“Nadam se da će Krivokapić ovoga puta stati iza svojih riječi i povući državnički potez koji će pomjeriti točak istorije unaprijed. Nema pravne države bez smjenjivosti vlasti, kako na lokalnom tako i na centralnom nivou", kazao je Abazović.

On je kazao da je svjestan težine odluke koju SDP treba da donese, nakon 15 godine zajedničke vladavine sa DPS-om.

“Ali SDP mora da odluči da li želi biti NS ili stranka koja će zacementirati svoj politički habitus u modernoj istoriji Crne Gore kao progresivna i vizionarska, bez obzira na sve što se dešavalo u prošlosti. Izbor nije težak i nije stvar političke mudrosti, već spremnost da se oduprete od ličnih intersa i stanete u odbranu opšteg dobra za društvo u cjelini”, istakao je on.

Abazović je upozorio da se “sapunica” oko formiranja vlasti u Podgorici mora završiti, ističući da prolaze zakonski rokovi za formiranje gradske uprave.

On smatra da se socijaldemokrate moraju držati dogovora i onoga što je koalicija Evropsko lice Podgorice obećala građanima tokom kampanje.

Komentarišući Krivokapićev zahtjev da gradonačelnik Podgorice bude nestranačka ličnost, Abazović je kazao da je jedino DPS poručio da im to smeta.

“Opoziciji je prihvatljivo sve, a DPS-u nije. Dakle, pred SDP-om je lak izbor”, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније