Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 03. 2013. 20:37 >> 20:48
3

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Vujanović: Pobjednička vizija garant pobjede

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanpvić zapitao se večeras na tribini u Mojkovcu, šta je radio njegov protivkandidat Miodrag Lekić, u vremenu kada se u Crnoj Gori odlučivalo o obnovi državnosti. Lekićevo zalaganje za odlaganje referenduma bilo je štetno i za Crnu Goru i za Srbiju, kazao je Vujanović.

“Miodrag Lekić je, 25. marta 2005. godine, kao dio takozvane alternativne četvorke, sa Nebojšom Medojevićem, Predragom Bulatovićem i Andrijom Mandićem, tražio njegovo odlaganje, što je bilo 23 dana poslije raspisivanja referenduma, iako je Lekić tvrdio da je odlaganje tražio prije njegovog raspisivanja. U svakom slučaju, to je bila najgora solucija, kako za one koji su težili crnogorskoj samostalnosti, tako i za one druge - koji su smatrali da je državna zajednica bolje rješenje. Odlaganjem referenduma došli bismo do zamrzavanja stanja u kojem smo se nalazili. Ono je u Crnoj Gori ostavljalo osjećaj hegemonije Srbije, a u Srbiji utisak ucjenjenosti od strane Crne Gore. Dakle, to je bila najpogubnija formula, zato će Lekić u aprilu doživjeti ubjedljiv poraz ”, kazao je Vujanović.

Predsjednički kandidat je kazao da je njegova vizija pobjednička, jer on Crnu Goru vidi slobodnu, demokratsku, snažnu, vrijednu, te kao dobrog partnera za dobro svih. „Crna Gora kao pouzdan partner svih, slobodarska, demokratska, snažna, ekonomski razvijena, sa novim investicijama, radnim mjestima, većim platama i penzijama, sa boljim životom - takva je moja vizije države koju ću sigurno voditi i u  narednom mandatu“, poručio je Vujanović.

Vujanovićev partijski drug Duško Marković ne sumnja u ubjedljivu pobjedu predsjedničkog kandidata DPS-a.

“Vujanović će pobijediti zato što razumije Crnu Goru, u svoj njenoj različitosti. Zato što je poštuje I njeguje svaku  nit u gustom tkanju crnogorskog identiteta, što je čovjek saradnje i dijaloga, kako u Crnoj Gori tako i u regionu i šire. Kao takav, poštovan je od Brisela i Moskve, do Vašingtona i Pekinga. Pobijediće i zato što je presjednik koji se prema državi i svakom njenom građaninu odnosi s pažnjom dobrog domaćina“, kazao je Marković.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније