Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 07. 2014. 08:08 >> 08:12
3

JOŠ JEDNA PARTIJA

Uskoro i Crnogorski radnički pokret

Crna Gora bi uskoro mogla da dobije novu političku partiju, koja bi zastupala interese radnika u našoj zemlji, a koja će se najvjerovatnije zvati Crnogorski radnički pokret.

 

Sjednica Inicijativnog odbora za osnivanje nove partije, koju organizuju članovi i najviši funkcioneri Saveza samostalnih sindikata Crne Gore, održana je juče u Nikšiću pišu Dnevne novine.

Na taj način, Savez sindikata Crne Gore pokrenuo je inicijativu za formiranje partije koja bi zastupala interese radnika, a koja će se zvati Crnogorski radnički pokret (CRP) i koja će biti lijevo orijentisana. 

Dnevne novine pišu da je najozbiljniji kandidat za predsjednika CRP je generalni sekretar SSCG Marko Nikčević. 

U inicijativnom odboru su bili funkcioneri ove organizacije, predsjednik Skupštine Danilo Popović, generalni sekretar Marko Nikčević i njegov zamjenik Vidak Đuranović i predsjednik Sindikata kulture Željko Kalezić.

Na sastanku je istaknuto da je cilj da se nova partija pojavi na narednim parlamentarnim izborima, kako bi za radnike obezbijedila jedno ili dva poslanička mjesta u Skupštini.

Odlučeno je da se u narednih nekoliko dana ispune sve zakonske obaveze, kao što je prikupljanje 200 potpisa, kako bi partija bila što prije registrovana.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније