Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 07. 2014. 08:10   >>  11:29 1

DANAS O PODGORICI

DPS i SDP nastavljaju pregovore

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić i potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović dogovorili su se da dvije partije danas nastave pregovore o konstituisanju vlasti u Podgorici.

 

Krivokapić i Marović su, juče u Skupštini Crne Gore, dogovorili da se konačno krene sa mrtve tačke i da SDP i DPS pokušaju da nađu rješenje, kako bi vlast u Glavnom gradu bila konstituisana, ili da se odustane od daljih pregovora.

Prema nezvaničnim informacijama, dvije partije u dosadašnjim pregovorima razgovarale su samo o gradonačelniku i opštim principima.

SDP insistira na nestranačkoj ličnosti na mjestu prvog čovjeka Podgorice, jer je to, kako su istakli dio njihovog predizbornog programa za Glavni grad.

"SDP je spremna da prepusti DPS-u izbor te nestranačke ličnosti, pa je čak sugerisala da bi to mogao da bude Mladen Vukčević novizabrani predsjednik Sudskog savjeta. U DPS-u, kao da su bili zatečeni tim predlogom i nijesu ga komentarisali", kazao je izvor Dnevnih novina.

Dan piše da je SDP blizu odluke da prihvati uslove DPS-a za sklapanje postizborne koalicije u Podgorici.

Prema saznanjima tog lista, to je epilog jučerašnjih konsultacija u vrhu SDP-a, iako tom prilikom nije donijeta konačna odluka.

Naime, konačnu odluku o tome da li će SDP podržati izbor Slavoljuba Stijepovića na funkciju podgoričkog gradonačelnika donijeće predsjedništvo te partije nakon što ih Krivokapić informiše o ishodu današnje runde razgovora sa DPS-om.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније