Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 03. 2013. 16:59 >> 18:23

ALBANCI U CG

Podrška Vujanoviću zavisiće od odluke o referendumu

Albanci u Crnoj Gori neće na predsjedničkim izborima glasati za Filipa Vujanovića, ukoliko odluka o održavanju konsultativnog referendum za teritorijalnu promjenu gradske opštine Tuzi ne bude u skladu sa zakonom, poručio je predstavnik koalicije Forca Vaselj Siništaj.

Na sjednici Skupštine Glavnog grada odlučeno je da će referendum za teritorijalnu promjenu gradske opštine Tuzi biti najkasnije održan do septembra ukoliko bude usvojena studija o opravdanosti osnivanja posebne opštine.

Siništaj je kazao agencije MINA da ta odluka nije u skladu sa zakonom.

„Na sjednici se nisu pozivali na Zakone o teritorijalnoj organizaciji i o referendumu. Nije čak ni precizirano da će referendum biti u septembru ove godine“, rekao je on. Sniništaj je rekao da Albanci neće podržati Vujanovića ukoliko konačna odluka o referendumu ne bude u skladu sa zakonom.

„Imam saznanja da će građani albanske nacionalnosti bez obzira na partijsku pripadnost sljediti takvu odluku“, naveo je Siništaj.

On smatra da je najbolje rješenje da se datum referenduma o status Tuzi odredi do predsjedničkih izbora.

„Za nas je bilo prihvatljivi da se datum referenduma zakaže do predsjedničkih izbora, a organizacija samog konsultativnog referenduma bi bila, možda do 5. jula“, rekao je on.

Za Siništaja je neprihvatljivo da referendum bude istog dana kada i izbori u Glavnom gradu.

„Ako referendum bude u isto vrijeme kada i prijevremeni izbori u Podgorici onda ulazimo u izborni proces Glavnog grada i Skupštine gradskih opština Tuzi i Golubovci, a to znači da ćemo legitimisati postojeću vlast“, rekao je on.

Siništaj smatra da studija opravdanosti osnivanja nove opštine neće biti gotova do septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније