Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 07. 2014. 12:34   >>  13:06 5

BOŠNJAČKI SAVEZ

Platforma za jedinstvo bošnjačkih partija

Bošnjački savez Crne Gore (BSCG) pokrenuo je inicijativu za, kako su naveli, sveopšte jedinstvo Bošnjaka u Crnoj Gori, da bi se taj narod izborio za što bolji društveno politički položaj u državi, saopštili su iz te stranke. Oni su najavili da će Bošnjačkoj stranci i Bošnjačkoj demokratskoj zajednici ponuditi platformu za jedinstvo Bošnjaka.

 

Oni su pojasnili da traže da Bošnjaci samo traže da budu ravnopravni sa ostalim građanima što, kako tvrde, sada nije slučaj.

Predsjednik BSCG, Senad Dlakić kaže da Bošnjaci moraju imati veći procenat učešća u izvršnoj i u zakonodavnoj vlasti.

„Naša stranka je osnovana u septembru mjesecu 2013. godine, a već od tog perioda bila je izložena velikim pritiscima i optužbama da smo se navodno pojavili da bi oslabili Bošnjačku stranku. Iako smo se u dobroj mjeri organizovali u svim sredinama u kojima žive Bošnjaci, a da bi smo dokazali da nijesmo osnovali stranku sa ciljem da bi smo oslabili bilo koga, odlučili smo da ne učestvujemo na prethodnim lokalnim izborima“, naveo je Dlakić.

Međutim, kako je dodao, u narednom periodu BSCG nema više namjeru da se bilo kome pravda, „jer smo pokazali suštinu našeg postojanja što smo naravno platili i cijenom neučestvovanja u lokalnim parlamentima“.

Dlakić navodi da će njegova stranka raditi na jačanju stranačke infrastrukture.

„A istovremeno pojavićemo se sa platformom koju ćemo ponuditi  Bošnjačkoj stranci i Bošnjačkoj demokatskoj zajednici sa ciljem stvaranja sveopšteg jedinstva Bošnjaka“, precizirao je on.

Iz BSCG kažu da u takvoj projekciji funkcije nijesu bitne.

„Ali  je bitno jedinstvo naroda radi postizanja što boljeg izbornog rezultata. U tom smislu nastojaćemo da ova ideja zaživi, ali ako pojedini politički subjekti tako nešto radi svojih ličnih interesa ili funkcija odbiju, BSCG neće biti kriv zbog rasipanja glasova odnosno postizanja lošeg izbornog rezultata bilo koje političke partije sa bošnjačkim prefiksom“, zaključio je Dlakić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније