Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 07. 2014. 08:21 >> 08:21
6

VUKADINOVIĆ O SDP-U

Gubitnici izbora srljaju u autizam

Nakon lokalnih izbora nastalo je političko mučenje u kome je Socijaldemokratska partija (SDP), koja je najveći gubitnik izbora, nije shvatila realnost situacije, nego je i dalje srljala u politički autizam, rekao je analitičar, Srđan Vukadinović.

 

Komentarišući činjenicu da SDP neće dalje pregovarati sa Demokratskom partijom socijalista, Vukadinović je rekao je da stranka Ranka Krivokapića pokušala da izmisli toplu vodu zahtjevima za nestranačkim gradonačelnikom Podgorice.

„Taj nestranački kandidat, ako je bio prvi na listi koalicije SDP-Pozitivna, on ima samo pet posto. Sve druge liste za koje su glasali građani glavnog grada dobile su mnogo više", podsjetio je Vukadinović.

Time je, kako dodaje, SDP pokazala da ne mari za izbornu volju građana.

"Ona se izruguje toj volji zato što je nije nastojala da nađe jedno racionalno političko rješenje u smislu da onaj kandidat iz partije koja je dobila najviše glasova u toj koaliciji DPS-SDP bude gradonačelnik", rekao je Vukadinović.

Nakon ovakvog raspleta situacije, Vukadinović smatra da su novi izbori u glavnom gradu realnost.

"Pokazuje se da su izbori u Podgorici, ali možda i u lokalnim zajednicama u kojima treba da se formira lokalna vlast realnost. Sumnjam da će SDP sada ići sa opozicijom zbog velikih programskih neslaganja i protivrječnosti. Ona to može kratkoročno napraviti, to nije sporno, ali onda je to političko samoubistvo", ocijenio je on.

Upitan da li se jučerašnji neuspjeh u pregovorima može odraziti na koaliciju na državnom nivou, Vukadinović je kazao da "državni nivo isključivo zavisi od DPS-a“.

"Novih izbora će biti ako za to bude DPS. Oni će se na to odlučiti u zavisnosti od toga kako procijene da će proći na izborima, a Podgorica je "lakmus papir“ da li će se upustiti u tako nešto", dodaje Vukadinović.

On ocjenjuje da bi DPS ima šanse za bolji rezultat na novim izborima.

"Na eventualnim novim izborima u glavnom gradu DPS bi imala mnogo veće šanse, slično onoj situaciji u Nikšiću, jer bi sve svoje kapacitete i logistiku locirala na jednu opštinu. To je za njih puno bolje nego kada su izašli na izbore u 12 opština", ocijenio je Vukadinović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније