Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 07. 2014. 12:33 >> 13:17
4

DF O NOVOM

Mandić je kriv zbog gubitka vlasti

Demokratska partija socijalista (DPS) i četiri bivša odbornika Socijalističke narodne partije (SNP) u hercegnovskom parlamentu, potpisali su sporazum o formiranju vlasti u toj opštini. Iz Demokratskog fronta su kazali da je za gubitak opozicione vlasti odgovoran bivši gradonačelnik iz redova SNP-a, Dejan Mandić

Klub odbornika DPS-a povukao je inicijativu za skraćenje mandata odbornicima hercegnovskog parlamenta koju je podnio 13. juna.

Sporazum su, u ime DPS-a, potpisali predsjednici hercegnovskog odbora i kluba odbornika, Zoran Bošnjak i Andrija Radman, i bivši odbornici SNP-a Vladimir Mračević, Predrag Anđelić, Zorica Gavrilović i Bogdan Kočetanović, prenosi Radio Jadran.

Bošnjak je kazao da je tačno da je DPS tražio skraćenje mandata odbornicima, ali su u toj partiji istovremeno, kako je naveo, bili otvoreni za razgovore sa svima da bi se prevazišlo stanje u gradu.

„Rekli smo da smo spremni da preuzmemo odgovornost za grad i to ovim činom i radimo, samo želimo da spriječimo dalje propadanje Herceg Novog. Nijesmo precizirali vrijeme sporazuma, ali svakako on će važiti do izbora", kazao je Bošnjak.

Radman je rekao da su u DPS-u imali saznanja da ni ovoga puta, osim Socijaldemokratske partije, neće imati partnera za izglasavanje skraćenja mandata odbornicima.

"Da bismo prevazišli krizu i agoniju u parlamentu i gradu, DPS je uradio jedino moguće u ovom momentu - sklopio građanski memorandum sa četiri odbnornika, za što su se sinoć stvorili uslovi, kako bismo omogućili normalno funkcionisanje lokalne uprave do izbora", kazao je Radman.

Radunović: SNP nije na vrijeme vidio očijukanje s DPS-om

Funkcioner Demokratskog fronta, Slaven Radunović, kazao je da je za gubitak vlasti opozicije u Herceg Novom, odgovoran bivši gradonačelnik iz redova SNP-a, Dejan Mandić.

„Odgovornost vrha SNP je u tome što nije imao hrabrosti da se na vrijeme obračuna sa ljudima koji su godinama očijukali sa DPS-om. Gurali su probleme pod tepih, iako im je na njih mnogo puta ukazivano od strane koalicionih partnera. Ali, valjda je, na silu, trebalo održati umišljeni imidž nepogrešivosti“, napisao je Radunović na Fejsbuku.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније