Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 07. 2014. 08:41 >> 08:41

ČESTITKA PREMIJERA

Plav ima posebno mjesto u razvoju CG

Predsjednik Vlade Milo Đukanović čestitao je predsjedniku Opštine Plav Orhanu Šahmanoviću, predsjedniku Skupštine opštine Izetu Hadžimušoviću, odbornicima u Skupštini opštine i drugim učesnicima svečane sjednice Dan opštine – 25. jul, navodeći da taj grad daje poseban doprinos učvršćivanju i afirmaciju multietničkog sklada države.

 

„Plav ima posebno mjesto i ulogu u istorijskom razvoju Crne Gore, kao kraj koji pruža izuzetan doprinos učvršćivanju i afIrmaciji multietničkog sklada, po kojem je naša zemlja prepoznatljiva i uvažena u regionu, i u širem okruženju. Etničke, kulturne i religijske različitosti ogromni su kapital i vaše Opštine, i cijele Crne Gore, i njena savremena evropska legitimacija“, navodi se u premijerovoj čestitki .

Đukanović dodaje da je njegovanje tih vrijednosti najbolja je preporuka za napredak u dostizanju evropskih i evroatlantskih ciljeva.

Prema njegovim riječima, stabilan ekonomski i demokratski razvoj, i kvalitetniji život svih građana, najsigurniji je okvir i za očuvanje i osavremenjavanje crnogorske multietničnosti, i različitosti po svim osnovama.

„Zato nam je potrebna valorizacija svih prirodnih i ukupnih potencijala u Crnoj Gori, u svakom njenom dijelu. Želim da vas uvjerim da će lokalna uprava na čijem ste čelu imati punu podršku i pomoć Vlade na svim projektima i u svim aktivnostima usmjerenim na brži razvoj i dobrobit građana u vašoj Opštini, a samim tim i u Crnoj Gori“, zaključuje premijer u čestitki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније