Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 03. 2013. 18:20 >> 18:17
18

PREDSJEDNIČKI IZBORI

VIDEO: Vujanović - Lekić da se izjasni o Ustavu i Srebrenici

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović pozvao je njegovog suparnika Miodraga Lekića da se jasno izjasni o crnogorskom Ustavu i o zločinu u Srebrenici.

Vujanović je, na tribini u Plavu rekao da je Lekića ranije pozvao da se izjasni o nekoliko značajnih državnih pitanja, ali, kako je rekao, on to nije uradio.


„Pozvao sam ga (Lekića) da saopšti jasno svoje stavove. Nije ih saopštio, jer ih teško može imati između (Andrije ) Mandića i (Nebojše) Medojevića”, rekao je Vujanović.

On je naveo da Lekić nema svoj stav o najvažnijim pitanjima za Crnu Goru.

“Pozivam ga jer vidim da hoće televizijski duel sa mnom, da se pripremi za to i da saopšti crnogorskoj javnosti stavove o važnim pitanjima“, kazao je Vujanović.

On je pozvao Lekića da se izjasni kako gleda na Ustav Crne Gore.

„Pozivam Lekića da kaže da li je Ustav za njega prihvatljiv i kakav je njegov odnos prema najvišem pravnom aktu, odnosno želi li građansku Crnu Goru ili Crnu Goru konstitutivnih naroda. Neka to jasno kaže da bi znali gdje pripada“, naveo je Vujanović.

On je kazao da je Lekić ranije mogao da bude bez stava o Srebrenici, ali sada mora da ga saopšti.

„Na brojna pitanja novinara Lekić je davao nejasan odgovor. Ja sam u julu 2010. godine, sa brojnim zvaničnicima bio u Srebrenici da odamo poštu žrtvama genocida. Mandić tvrdi da je to veliki zločin sa najviše žrtava, Medojević je prihvatio Deklaraciju da je to genocid. Kaži, Lekiću šta misliš o Srebrenici“, poručio je Vujanović.

Vujanović je istakao da je uvijek postupao kao predsjednik svih građana Crne Gore.

„Ja jesam Crnogorac, ali za mene su jednaki Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Albanci, Muslimani i Hrvati, jer su svi oni građani Crne Gore“, saopštio je on.

Vujanović je ocijenio da je uvijek promovisao i potrebu evropskih integracija Crne Gore.

„Moramo biti posvećeni evropskim integracijama da bi što prije bili dio te velike evropske familije. Svoj mandat ću posvetiti ubrzanju evropskih integracija Crne Gore“, poručio je on.



Vujanović je kazao da je uvjeren u pobjedu na predsjedničkim izborima 7. aprila, i dodao da se zalaže za bolji kvalitet života svih građana Crne Gore.

„Zašto sam siguran da ću pobijediti, zato što sam dosadašnji predsjednički mandat posvetio afirmaciji Crne Gore, ekonomskom napretku, dobrosusjedskim odnosima i evropskim i evroatlanskim integracijama“, kazao je on.

Govoreći o Plavu, Vujanović je kazao da taj grad raspolaže brojnim razvojnih kapacitetima.

„Plav mora bolje da iskoristi turističke resursi, šanse u poljoprivredi, hidropotencijal, kako bi bilo više zaposlenosti i boljih plata“, naveo je Vujanović.

Kandidat DPS-a je poručio da je ponosan što su ga u kampanji podržale albanske nacionalne partije, Bošnjačka stranka i Matica Muslimana, Hrvatska građanska inicijativa, kao i Partije za Gusinje.

„Svi smo zajedno, jer zajedno gradimo budućnost Crne Gore“, rekao je Vujanović.

Predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke i gradonačelnik Plava Orhan Šahmanović poručio je da glas za Vujanovića predstavlja najbolju i sigurnu odluku.

„Zajedno smo bili 21. maja 2006. godine kada se obnavljala crnogorska nezavisnost, a zajedno ćemo biti i 7. aprila na predsjedničkim izborima“, istakao je on.

Šahmanović je pozvao Plavljane u što većem broju izađu na predsjedničke izbore i glasaju za Vujanovića.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније