Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 07. 2014. 22:21 >> 23:11
4

BESMISLENE OPTUŽBE

Đukanović: SNP se sam razišao

Komentarišući sporazum o formiranju vlasti u Herceg Novom od strane DPS-a i bivših odbornika SNP-a, premijer i lider DPS-a Milo Đukanović kazao je da je licemjerno i besmislica optuživati DPS za političku korupciju, jer se, kako je rekao, SNP sam „razišao“ u toj opštini.

Đukanović je kazao da će sačekati inicijativu hercegnovskog DPS-a za formiranje koalicionog sporazuma i nakon toga će se odrediti na Predsjedništvu partije.

On je rekao da se u aktuelnom bojkotu Skupštine „jako teško snaći, jer dio opozivije bojkotuje premijerski sat, dok drugi bojkotuju državni parlament jer su izgubili pozicije u lokalnom parlamentu“.

„Pri tome svi to rade u uvjerenju da su zaradili neugasivo trajno povjerenje građana koji su im dali mandat i da mogu da se tako na neodgovoran način igraju sa novcem poreskih obveznika. Dakle oni ne bojkotuju blagajnu parlamenta i službena putovanja, već posao“, naveo je Đukanović.

On je kazao da je najvažnije da se Crne Gora, nezavisno od njih, kreće putem razvoja, bez obzira da li su u parlementu ili ga bojkotuju.

„Crna Gora je pokazala da dobro ide naprijed, da je danas na vratime NATO-a, da predvodi proces integracije u Evropsku uniju i ima najdinamičniji proces ekonomskog razvoja od svih zemelja regiona“, rekao je Đukanović.

Na pitanje novinara da li će se ići na vanredne izbore ukoliko SNP zatraži i dobije podršku opozicionih partija, Đukanović je kazao da će DPS nastaviti da radi ono što radi „a to je da veoma odgovorno i posvećeno slijedi državne interese Crne Gore i doprinosi ekonomskom i demokratskom razvoju države“.

„I na nivou države i svake lokalne uprave, nezavisno od toga gdje smo vlast a gdje opozicija“, dodao je Đukanović.

On je rekao da je raspored snaga nakon lokalnih snaga u Podgorici takav da su moguće manje ili više principijelne koalicije.

„Što se DPS-a tiče, nas obavezuje povjerenje koje smo dobili, a to je 47 odsto u Glavnom gradu, 29 od 50 mandata, ne ostavaljaju prostora za kolebanje oko onoga što su politički principi“, kazao je Đukanović.

On je rekao da postoji spremnost da DPS nastavi da u Podgorici i dalje bude vlast i tako doprinosi razvoju grada, navodeći da je Glavni grad teško uporediti sa onim od prije deset godina.

„Ali dobro, ako je neko drugi spreman da preuzme odgovornsot za to, zajedno ćemo se učiti demokratiji“, poručio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније