Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 07. 2014. 23:53 >> 23:55
3

BIVŠI ČLANOVI SNP-a

H.Novi: Vrh partije bez sluha za kompromis

Odluka da, nakon skoro četvoromjesečne krize u lokalnoj upravi, potpišemo građanski Memorandum za Herceg Novi sa lokalnim DPS-om, iznuđena je, ali u ovom trenutku jedina dobra odluka za grad, za javna preduzeća i ustanove koje su pod opštinskom ingerencijom, ali i za krupne projekte u gradu čija je realizacija u toku ili tek treba da počne, saopštavaju večeras bivši odbornici SNP-a.

„Nas četvoro odbornika SNP-a, iz čijeg smo članstva izbrisani voljom lokalnih partijskih moćnika, učinili smo sve u prethodnom periodu da pokrenemo dijalog i postignemo dogovor sa dojučerašnjim partijskim drugovima.  Ni jedan od naših zahtjeva i predloga nije prihvaćen. Stizale su nam samo prijetnje, ultimatumi, uvrede. Zbog naših principijelnih stavova i odbijanja da podržimo kandidaturu  Obrada Gojkovića za predsjednika opštine isključeni smo iz partije. Takođe, sve vrijeme su zakazivane sjednice opštinskog parlamenta bez jasnog ishoda, a s ciljem da se za njihov neuspjeh okrivimo mi što ne podržavamo predložene kandidate, a ne oni koji su svojim isključivim i osionim ponašanjem, zaokupljeni ličnim interesima, pod partijskim štitom, doprinjeli takvoj atmosferi“, navode Zorica Gavrilović, Predrag Anđelić, Vladimir Mračević i Bogdan Kočetanović.

Podsjećaju i da ih za kandidaturu  aktuelne predsjednice parlamenta niko nije  obavjestio, a kamoli konsultovao.

„Očekivali su da bespogovorno glasamo za taj predlog, što samo govori da je  sve bilo neiskreno i namješteno. Ni u vrhu partije nije bilo sluha ni razumjevanja za dogovor i kompromis. Godinama smo pojedinačno i zajedno obavještavali  predsjednika partije Srđana Milića  o problemima  u Opštinskom odboru. Obavještavali smo ga i o tome kako se oni odražavaju na funkcionisanje gradske uprave. Tražili smo analizu izbornih rezultata  ali to se nije desilo. Obrad Gojković je iznosio podatke o dobrim rezultatima iako je glasova  birača  bilo sve manje“, tvrde potpisnici saopštenj.

Kažu da su stari članovi partije bili marginalizovani  i da su „na najgrublji  način vršene kadrovske promjene po diktatu koalicionih partnera, čak i mimo koalicionog sporazuma“.

U opširnom saopštenju oni dalje navode da je partijski rad potpuno zamro, a sastanci su sazivani samo kada je Gojkovića trebalo predložiti za neku funkciju.

„Sa druge strane povećan je  broj članova OO i na taj način stvorena  “mašinerija” za izglasavanje njegovih zamisli , spremna da na najneprimjereniji način odbije svako suprotno mišljenje. Najvažnije je bilo predložiti Gojkovića za predsjednika  partije, a potom i za predsjednika opštine….. O svemu tome vrh partije  i  Srđan Milić bili  su obavještavani, ali  ništa nisu preduzimali. Sve vrijeme su ignorisali  probleme u opštinskoj organizaciji Herceg Novog“.

Nabrajajući svoje razloge za odluku koja je, kako kažu iznenadila, a mnoge i zbunila, konstatuju da je i posljednji pokušaj radne grupe SNP-a, od prije dva dana, da pomogne da se nađe rješenje, propao jer je bio neiskren i licjemeran.

„Pristali smo da podržimo kandidaturu Danijele Đurović  (ona za nas nikada nije bila sporna) ali druga strana je  odbila da podrži neka naša konstruktivna rješenja. Umjesto kompromisa dobili smo ultimatum u pisanoj formi da do kraja radnog vremena  potpišemo podršku kandidaturi Danijele Đurović. To je bio kraj svih naših pokušaja i dobrih namjera da postignemo dogovor sa partnerima iz vladajuće koalicije“, navodi se u reagovanju.

Na kraju preciziraju – s obzirom da skraćenje mandata SO i raspisivanje novih izbora u ovom trenutku,  po njihovom mišljenju nije rješenje,  smatrali su da je izlaz u građanskom Memorandumu  za Herceg Novi  koji su juče potpisali sa DPS-om.

„Čelnici  ove partije  iskazali su spremnost  za dogovor  oko svih pitanja značajnih za funkcionisanje lokalne samouprave. Bez obzira  na neprimjerene pritiske, uvrede i etiketiranja koji su se nakon toga sručili na nas,  interes grada i građana će nam i ubuduće biti na prvom mjestu . To, između ostalog,  znači da  kadrovi koji imaju stručne i profesionalne preporuke biće dostojni da vode  Herceg Novi“, zaključuju bivši odbornici SNP-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније