Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 07. 2014. 08:00   >>  08:00 14

VUKADINOVIĆ OCIJENIO

SDP ne zna što je manjinska vlada

Priča SDP-a o manjinskoj vladi govori o jednim potpunim političkim diletantima i političkim autistima, koji, po svoj prilici, ne znaju šta je manjinska vlada, ocijenio je politički analitičar Srđan Vukadinović.

 


Komentarišući saopštenje SDP-a od prethodnog dana, u kojem se navodi da je „Predsjedništvo te stranke otvorilo mogućnost dobijanja podrške listi Evropsko lice Podgorice za manjinsku upravu glavnog grada“, Vukadinović je za Pobjedu kazao da je to saopštenje potpuno konfuzno „kao što je bila i njihova politika posljednjih godinu dana, a pogotovo ova dva mjeseca od završetka lokalnih izbora u 12 opština“.

„Priča o manjinskoj vladi govori o jednim potpunim političkim diletantima i autistima, koji, po svoj prilici, ne znaju šta je manjinska vlada. Manjinska vlada nastaje onda kada se formira vlada i kada ta vlada izgubi većinsku podršku. Takva vlada, koja bi trebalo sada da traje dvije ili tri godine, je nešto što nije poznato u političkom ponašanju“, naveo je Vukadinović.

Ako se hoće novi izbori, kako ističe, onda je to puno bolje i racionalnije sada reći, nego praviti manjinsku vladu u političkoj konfuziji.

„Sljedeća konfuzija iz saopštenja SDP-a je to što se ne zna kome će se dati podrška za tu manjinsku vladu. Jer tu manjinsku vladu može formirati DPS, a može je formirati i opozicija“, pojasnio je Vukadinović.

Iz onoga što se vidi do sada, kako ocijenjuje, koalicija „Evropsko lice Podgorice" neće djelovati jedinstveno.

„Jedan dio SDP-a će i dalje biti za manjinsku podršku DPS-u, dok će Pozitivna biti za manjinsku podršku opoziciji. Ako bi se SDP odučila na manjinsku podršku Demokratskom frontu i ostatku opozicije to bi bilo političko samoubistvo“, rekao je Vukadinović.

SDP je u saopštenju insistirao na nestranačkom kandidatu za gradonačelnika Podgorice, a Vukadinović smatra da građani glavnog grada nijesu glasali za nestranačkog kandidata, podsjetivši da je koalicija SDP-Pozitivna dobila svega pet odsto podrške.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније