Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 07. 2014. 07:52 >> 07:51
9

DANILOVIĆ OCIJENIO

Ponuda SDP-a uvredljiva za DF

Ponuda SDP-a upućena i DPS-u i opoziciji da im daju podršku za manjinsku vlast u Podgorici kako bi sproveli diskontinuitet sa kadrovima Miomira Mugoše i nakon toga raspisali poštene izbore uvredljiva je za DF, rekao je šef kluba poslanika tog saveza Goran Danilović.

 

 

On je rekao da je stalno proširivanje i nalaženje zahtjeva neozbiljno, te da se sa time mora zastati, dodavši da se zahtjev za pravljenje manjinske vlasti ne može uputiti svima.

"Može se očekivati da i DF i DPS mogu podržati tako nešto, ali samo onda kada bismo mi bili DPS, ali mi nijesmo DPS. Mi nijesmo bilo ko. DF je u Podgorici osvojio cijelih 17 mandata. To je skoro dvije trećine neophodnih mandata da se formira vlast“, kazao je Danilović Dnevnim novinama.

On je rekao da se tako nešto ne može nuditi i DF-u i DPS-u.

„Ako neko nas vidi kao isto što i DPS, onda je poštenije da se obrati DPS-u. Ko hoće sa nama da pravi drugačiju Crnu Goru, mora za razliku od DPS da uvažava činjenice. Svaki zahtjev pa i zahtjev za manjinsku gradsku Vladu je legitiman, ali je uvredljivo izjednačavati subjekte koji bi trebalo i koji mogu da podrže manjinsku gradsku Vladu", poručio je Danilović, navodeći da stvaranje manjinske vlade u glavnom gradu nije jednostavna stvar jer onaj ko podržava takvu vlast ima ogromnu odgovornost pošto pristaje da bez svojih kadrova sprovede zajednički program.

Ponuda SDP je za SNP, kako su istakli, „u najblažu ruku diskutabilna“. Poslanik te stranke Velizar Kaluđerović rekao je da je potrebno što prije održati razgovore sa SDP-om, kako bi ta partija dodatno razjasnila ove stvari.

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније