Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 07. 2014. 08:30 >> 08:40

NAKON IZBORA

Pajović: Prilika koja ne smije propasti

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović kazao je da očekuje da će koalicija Evropsko lice Podgorice, Demokratski front i Socijalistička narodna partija SNP razumjeti da se velika prilika za demokratskim promjenama ukazala u Podgorici i da niko od tih političkih subjekata neće dozvoliti sebi luksuz da takva prilika propadne.

“To bi bilo loše, jako loše po demokratske procese, i uvjeren sam da smo toga svi svjesni", kazao je Pajović za "Vijesti".

On je rekao da je ELP tokom kampanje ponudio koncept nestranačkog gradonačelnika kao i depolitizovanu i profesionalnu upravu, i da ta koalicija tu ponudu sada i ispostavlja.

“Pozicija Pozitivne je nedvosmislena nužna je promjena vlasti, ali isto tako potrebna je i promjena načina vladanja. Sama po sebi je promjena dobra, ali ako ona ne znači novi kvalitet za građane, ona i ne znači puno”, rekao je Pajović, i dodao da bi se tom logikom brzo došlo do onog - “sjaši Kurta da uzjaše Murta”.

“Nas zanima kako da dođemo do uprave koja je jednaka prema svim građanima, gdje partije neće zarobljavati institucije i gdje će stručnost i kompetentnost biti kritierijumi za obavljanje neke funkcije. Da pojednostavim do kraja, nas interesuje kako to da politika bude u službi građana, a ne obratno. Uz to želimo da država bude iznad bilo koje partije, da se vlasti mogu mijenjati, a da institucije jačaju”, poručio je lider Pozitivne.

On je istakao da Pozitivna ima jasnu viziju promjena, koje nije lako izvesti i da često strategija može djelovati nejasna, ali ono što je mnogo bitnije jeste da je ona učinkovita.

“Činjenica je da je proces formiranja ELP bio dugotrajan i pažljivo osmišljavan, činjenica je i da izborni rezultat nije bio na nivou očekivanog, ali je isto tako je činjenica da su građani da li opredjeljujuću podršku toj političkoj pinudi. Naravno, uvažavamo snagu svakog političkog subjekta, ali ovdje imamo nešto što je mnogo više i značajnije od bilo čijeg uskostranačkog interesa”, zaključio je Pajović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније