Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 07. 2014. 18:15 >> 22:08
13

SAMO MANJINSKA VLAST

Krivokapić: Nemoguća koalicija sa opozicijom

Socijaldemokratska partija (SDP) želi da u Podgorici formira manjinsku upravu koja bi pripremila demokratske izbore i zaštitila volju građana, kazao je lider SDP-a, Ranko Krivokapić, navodeći da ne postoji mogućnost da njegova stranka formira koalicionu vlast sa opozicionim strankama.

 

On je novinarima u Vili Gorica rekao da manjinska uprava nije isto što i koalicija, dodajući da je Demokratska partija socijalista (DPS) tokom pregovora o formiranju vlasti u Glavnom gradu, bila zainteresovana da čuje stavove SDP-a, “ali neće biti obnavljanja ponuda”.

„DPS-u je manjinska uprava bila prezentovana tokom razgovora i nema obnavljanja ponuda. Ako se ne dese promjene neće biti razgovora sa DPS-om. Krenućemo najskorije u razgovore sa opozicijom, ali ne postoji mogućnost da se sa njima formira vlast“, poručio je Krivokapić.

Predsjednik SDP-a je rekao da njegova stranka ni sa kim ne pregovara, već, kako je naveo, samo iznosi zahtjev za podršku.

"Da bi pregovarali morate imati neki koncept koji treba usaglašavati. Imamo čist koncept koji smo ponudili svima i uzmite ili ostavite", rekao je Krivokapić.

On je naglasio da bi manjinska vlada u Podgorici bila sačinjena isključivo od  nestranačkih ličnost i eventualno nekoga iz „Evropskog lica Podgorice“.

Krivokapić je ponovio da će u slučaju, kako je rekao, ponovljene političke korupcije u Podgorici inicirati glasanje o povjerenju Vladi u parlamentu.

Lider SDP-a je rekao i da je saznao zašto Crna Gora nije dobila poziv za NATO, ali to nije želio da saopšti javnosti.

 

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније