Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

29. 07. 2014. 16:39 >> 19:49
9

VLAST U PODGORICI

ELP i opozicija nastavljaju razgovore

Predstavnici Socijaldemokratske partije, Pozitivne Crne Gore, Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije nastaviće razgovor o formiranju uprave u Glavnom gradu, a u međuvremenu će biti precizirani detalji modaliteta koncepta podrške manjinskoj upravi koji je danas predstavljen.

To je saopšteno nakon četvorosatnog sastanka u parlamentu kojem su prisustvovali lideri tih političkih subjekata, Ranko Krivokapić, Darko Pajović, Miodrag Lekić i Srđan Milić sa saradnicima.

Lekić je novinarima kazao da je to bio prvi sastanak koalicije Evropsko lice Podgorice (ELPG) sa predstavnicima DF-a i SNP-a, i da je na njemu bila konstruktivna atmosfera.

„Zajedno smo došli do stava da težimo formiranju lokalne uprave koja bi izražavala ispoljenu volju građana na izborima, da svi želimo diskontinuitet sa načinom vođenja grada u prethodnom periodu, i da novi način bude primarno zasnovan na poštovanju prava“, naveo je Lekić.

Na sastanku je, kako je kazao, zatraženo da svi koji imaju modalitete konstituisanja vlasti u Podgorici precizno saopšte o kakvim se modalitetima radi.

„Dakle, da znamo i detalje tog ponuđenog koncepta podrške manjinskoj upravi“, precizirao je Lekić. 

Prema njegovim riječima, dogovor je da do narednog sastanka to bude precizno definisano. 

„Očigledno je da ćemo se morati ponovo sastati, i to vrlo brzo, narednih dana“, rekao je Lekić.

On nije želio da precizira da li je postignuta saglasnost oko toga da treba formirati manjinsku upravu.

„Logičan i očekivan odgovor je da se na bazi preciznog modaliteta, koji će biti definisan, opredijelimo težnjom da je formiramo. Znači, ne možemo unaprijed da proglasimo formiranje, bez preciznog programa i svih elemenata te moguće gradske vlasti“, naveo je Lekić 

Na pitanje da li je za DF prihvatljiv koncept manjinske uprave koji je predstavio SDP, on je rekao da su o njemu razgovarali veoma ozbiljno.

„On je dat u načelnim formama i zahtijeva, to su uočili i oni koji ga predlažu, da bude precizniji i definisan kako bi mogli da funkcionišemo na bazi vrlo preciznih dogovora“, kazao je Lekić.

 

 

Tatjana Debeljević, TVCG

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније