Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 03. 2013. 13:12   >>  13:02

NAČELNIK VOS-a

Odbor sjutra o imenovanju Poleksića

Odbor za bezbjednost i odbranu raspravljaće sjutra o predlogu da se za načelnika Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjedonosne poslove u Ministarstvu odbrane postavi Goran Poleksić.

Njega je za tu funkciju predložila ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić, a konačnu odluku donijeće Vlada.
Poleksić je sada savjetnik ministra odbrane za obavještajne i kontraobavještajne poslove.

Crnogorska Vlada je, u okviru implementacije Zakona o odbrani, usvojila Izmjene i dopune pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u MO kojim je definisana unutrašnja organizacija i sistematizacija radnih mjesta u Odjeljenju za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove. 

Na taj način je formirano Odjeljenje za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove. 

Sačinjeni su podzakonski akti iz nadležnosti MO i bezbjednosno-tehnički i građevinsko-tehnički elaborat neophodan za adaptaciju prostora u zgradi Ministarstva u kojem će biti smješteno Odjeljenje, u skladu sa NATO standardima. 

Saopšteno je da su izabrani ljudi za određeni broj mjesta u novoformiranom Odjeljenju i izvršene bezbjednosne provjere u skladu sa zakonskom procedurom.

Pripremljeni su planovi obuke i edukacije vojno obavještajnog personala i počela je realizacija edukativnog procesa. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније