Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 07. 2014. 15:28 >> 18:31
4

PORUKA SDP-U

Ne potcjenjujte DPS

Najavljena mogućnost saradnje SDP-a sa opozicionim partijama, koje su ostale dosljedne politici negiranja crnogorske državnosti, njenih simbola, evropske i NATO integracije, uslovila je odluku Predsjedništva Demokratske partije socijalista da zaustavi dalje pregovore u vezi formiranja vlasti u Baru, Bijelom Polju i Pljevljima, saopšteno je iz DPS-a.

 

U toj partiji smatraju da takva odluka nije kontradiktorna, već je jedina ispravna i principijelna.

"I nemamo dilemu kakva će biti reakcija građana te tri opštine i cijele Crne Gore. Svako svoje breme nosi, mi smo toga veoma dobro svjesni, vjerujemo da to znaju i naši partneri. Ako su kolege iz SDP-a smatrale da najava saradnje sa DF-om i SNP-om, koja je uslijedila nakon intervjua predsjednika Đukanovića, neće uticati na korekciju našeg stava o unapređenju saradnje dvije partije, jer svaki pametan čovjek u drastično drugačijim okolnostima drugačije rezonuje, onda nas ponovo potcjenjuju. Ni u politici, ni u životu, nije pametno potcjenjivati ni saradnike, ni protivnike", istakli su iz DPS-a.

Navode da je njihova ponuda od početka bila "jasna, otvorena i bez zadnjih namjera".

"U svim opštinama, u kojima je trebalo kroz koalicije formirati vlast, saradnju smo nudili našim partnerima sa državnog nivoa. Vjerovatno su kolege iz SDP-a dobro procijenile da je za njihovog glasača u Plavu poželjan partner SNP, u Rožajama Bošnjačka stranka, a da od nje bježe u Podgorici, da su Pljevljaci, Bijelopoljci i Barani koji su podržali SDP na lokalnim izborima za savez sa DPS-om, a da nasuprot tome  Podgoričani u Mandiću, Medojeviću i Daniloviću vide spas. Pored svega, saglasni smo sa kolegama iz SDP-a - prije ili kasnije za sve što radimo odgovaraćemo građanima. I mi i oni i sve ostale političke partije", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније